EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jan Sikkes stoffenwinkel is failliet; vestiging achter de C&A gesloten

Zwolle – De stoffenwinkel Jan Sikkes is failliet. Het bedrijf met tien vestigingen in Nederland is op 3 januari failliet verklaard door de rechtbank in Leeuwarden. Het bedrijf had jarenlang een vestiging in Zwolle aan de Drie Pistolengang. Een smal steegje achter de C&A. Het bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd. Of het bedrijf een doorstart gaat maken is nog niet bekend.

Jan Sikkes was een familiebedrijf en een van de grootste stoffenwinkels in Nederland. Ze verkochten fournituren, stoffen en gordijnen. Alle tien de vestigingen zijn inmiddels gesloten. Het gaat om winkels in Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Drachten, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Sneek en dus Zwolle.

Met de sluiting van deze winkel is er niet veel keus meer voor de handwerk(st)ers in Zwolle. Oktober vorig jaar werd de handwerkwinkel in de Assendorpersraat ook al gesloten vanwege een faillissement. Wel kunnen de dames en heren die houden van naaien en handwerken nog terecht op de markt in Zwolle waar op de vrijdag in het centrum heel wat stoffenhandelaren staan.

RECTIFICATIE: in het artikel stond dat de stoffenmarkt op zaterdag was, dit moet zijn op de vrijdagen in het centrum van Zwolle. We hebben dit inmiddels aangepast.

Gerelateerde artikelen

Back to top button