KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Jan Nabers draagt CDA-fractievoorzitterschap over aan Laura van de Giessen

Zwolle – Jan Nabers, de huidige fractievoorzitter van het CDA Zwolle, zal op 23 september 2024 uit de Zwolse politiek stappen en zijn functie als fractievoorzitter overdragen aan Laura van de Giessen. Met ingang van deze datum zal Laura de nieuwe fractievoorzitter zijn. Jan geeft het fractievoorzitterschap met vertrouwen over aan zijn opvolger.

In een verklaring zegt Jan Nabers: “Het besluit om te stoppen is niet lichtvoetig genomen en doet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Mijn vrouw en ik gaan een wereldreis maken, via Australië naar Maleisië en dan rondtrekken in Azië. De politiek is belangrijk voor mij, maar voor alles is een tijd en nu willen we deze droom volgen.”.

Tijdens de verkiezingen in 2022 behield het CDA vier zetels en werd deel van het dagelijks bestuur van Zwolle, met Arjan Spaans als wethouder. Nabers kijkt trots terug op de afgelopen periode: “Samen hebben we gebouwd aan een stevig fundament dat CDA Zwolle heet. Ik ben trots op de fractie en de manier waarop we met respect en fatsoen politiek bedreven hebben”.

Laura van de Giessen, die het fractievoorzitterschap van Jan Nabers overneemt, zegt: “Ik ben dankbaar voor Jans onvermoeibare inzet en kennis die hij de afgelopen jaren heeft overgebracht. We zetten de lijn om samen te bouwen aan Zwolle door met een fantastisch team van kundige raads- en burgerleden.”

De fractie zal na de zomer bekendmaken wie de vacature van raadslid zal opvullen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren