Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Jaarlijkse Vechtdaldag in Zwolle; bekendheid Vechtdal en duurzame ontwikkeling centraal

Zwolle – Een boottochtje over de Vecht, een fietstocht langs de Hessenpoort en een wandeling over het oeroude landschap langs de Vecht! Tal van excursies en de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst stonden op het programma tijdens de Vechtdaldag 2022 die vrijdag in Zwolle werd gehouden. De duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal stonden centraal.

TV nieuwsreportage volgt later …

De netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht organiseert ieder jaar de Vechtdaldag om projecten toe te lichten en meer te laten zien en horen over het Vechtdal. De dag draait om de ontwikkelingen rondom rivier de Vecht en staat dit jaar in het teken van samenwerking.

Eeuwen lang samenwerken in het Vechtdal

“Rivier de Vecht is de verbindende schakel tussen alle betrokken organisaties van Ruimte voor de Vecht”, aldus voorzitter Ruimte voor de Vecht, Alwin te Rietstap. “De intensieve samenwerking tussen 13 maatschappelijke en overheidsorganisaties is mooi en uniek. De netwerkorganisatie vormt de basis voor veel projecten die zijn ontwikkeld in het Vechtdal. Daarbij staan duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal centraal. Zo wordt er samengewerkt aan grootschalige projecten, zoals het Vechtpark in Hardenberg, Vechtoevers in Ommen, de nieuwe groene geul en brug bij Vechterweerd of de ontwikkeling van projecten in het kader van biodiversiteit en waterveiligheid. Tijdens de Vechtdaldag werd gepresenteerd wat deze samenwerking heeft opgeleverd in onze regio.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button