112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jaar cel voor 21-jarige Zwollenaar voor berovingen Twistvlietpark en Frankhuispark

Zwolle – De 21-jarige Roberto B. uit Zwolle is veroordeeld voor een beroving en een poging daartoe in twee parken in de wijk Stadshagen. De rechtbank Overijssel veroordeelde hem donderdagmiddag tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij 30 dagen celstraf uitzitten van een eerdere voorwaardelijke veroordeling. De rechtbank acht hem schuldig aan de bedreiging en beroving van 4 jongens in het Frankhuispark en de bedreiging van twee andere jongens in het Twistvlietpark afgelopen jaar.

Bedreiging Frankhuispark

Op de avond van 22 augustus vorig jaar zaten vier jongens op een bankje in het Frankhuispark in de wijk Stadshagen in Zwolle.  Op enig moment liepen Roberto B. en een meisje voorbij. Dit meisje bleek later getuige te zijn. Eén van de personen op het bankje keek de jongen aan, waarop B. zei “wat kijk je”. Daarop ontstond er een discussie. Het meisje probeerde B. te kalmeren en na een korte discussie liepen zij en de jongen door.

Ongeveer vijftien minuten later kwam B. alleen teruglopen naar het bankje waar de vier jongens nog zaten. Hij had een mes in de hand en bedreigde daar het eerste slachtoffer mee. “Wil je het voelen? Het is een echt mes”. Vervolgens worden ook de andere jongens bedreigd met het mes in hun gezicht. De dader wou cash. Omdat niemand geld bij zich had stelde één van de jongens voor naar huis te lopen om geld op te halen. Dat was hun redding. B. zei daarop “ga maar en loop maar voor mij uit. En niet achterom kijken, want dan gaan er dingen gebeuren”. De drie jongens liepen voor de dader met het mes uit het park uit. Toen Roberto B. met het mes iets verder achterop raakte, zijn de drie jongens bij hem weggerend. Roberto is met het mes in zijn hand nog achter de jongens aan gerend, maar zij konden ontkomen.

Bedreiging Twistvlietpark

Ook in het Twistvlietpark was B. actief. Op maandagavond 15 juli 2019 werden twee personen in het Twistvlietpark bedreigd. Twee jongens, één met een witte hoodie en één met een zwarte hoodie bedreigden de jongens met een mes en riepen “Jij hebt mijn neefje bedreigd. Wat ga jij mijn neefje bedreigen?”

Vervolgens probeerden ze de slachtoffers geld afhandig te maken. Contant hadden de slachtoffers niet bij zich, maar toen één zei dat hij 30 euro op de rekening had, werden ze gedwongen om naar de pinautomaat te lopen. Nadat de ene jongen onder bedreiging van een mes 30 euro had gepind liepen ze weer terug naar een bankje waar het andere slachtoffer onder bedreiging van een mes moest wachten. Vervolgens moeten de slachtoffers onder dwang nog een tasje en een JBL box afgeven. Het slachtoffer wilde de box eerst niet afgeven, maar de jongen in de witte hoodie zei dat hij anders in de problemen zou komen, waarop het slachtoffer toch de box en zijn tasje heeft afgegeven. Toen de jongen in de witte hoodie zei dat de slachtoffers mochten gaan voegde hij daar nog aan toe “Recht vooruit lopen, niet omkijken en geen politie bellen want wij weten jullie te vinden”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button