Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala’s gastvrijheid ontvangt vier sterren

Zwolle – Tijdens de uitreiking van de Gastvrijheidszorg award 2016 op 8 juni eindigde Isala in Zwolle op de vierde plaats. Isala was één van de genomineerden in de categorie ‘Ziekenhuizen’ en ontvangt vier sterren voor haar gastvrijheid. Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheid in zorginstellingen. Het geeft inzicht in het gastvrijheidsbeleid en in de praktische uitvoering daarvan om het welzijn van patiënten te verbeteren.

In maart 2016 vonden er twee audits plaats om Isala’s gastvrijheid te beoordelen. Deze audits, waaronder ook een mystery audit, bestaan uit verschillende gesprekken met bijvoorbeeld de Cliëntenraad, patiënten, medewerkers en het management. De auditoren waarderen het aantal sterren op basis van een aantal categorieën: gastvrijheidsbeleid, gastvrije zorg in de praktijk, eten en drinken, sfeer, klachtenbehandeling en observaties op basis van een rondgang. Ook hebben zij online toegang tot de resultaten van de Gastvrijheidsmonitor; ingevulde vragenlijsten over gastvrijheid door medewerkers, vrijwilligers, patiënten en familieleden.

Enthousiast verder

Isala deed dit jaar voor het eerst mee, na vorig jaar een nulmeting gedaan te hebben en was al enorm trots op de nominatie. Johan Jonker, klantmanager Facilitair bedrijf en voorzitter themagroep Gastvrijheid Isala, kijkt terug op een geslaagde avond. ‘Natuurlijk zou het gaaf geweest zijn om betiteld te worden als het meest gastvrije ziekenhuis, maar de nominatie betekent al dat gezien wordt dat we op de goede weg zijn en met goede dingen bezig zijn voor onze gasten. Ik vind dan ook dat alle medewerkers van Isala trots mogen zijn op het behaalde resultaat. Wij hebben nu genoeg punten die we voor onze patiënten en bezoekers kunnen verbeteren en daar gaan we, ondersteund door deze nominatie, enthousiast mee verder. Voor nu onze oprechte felicitaties voor Bernhoven in Uden, die vanavond de Gastvrijheidszorg award in ontvangst nam.’

Deelnemers

Er deden dit jaar 150 zorginstellingen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren, verdeeld onder verschillende categorieën. De genomineerden voor de award waren vijf ziekenhuizen, tien verzorgings- en verpleeghuizen en vijf GGZ-instellingen. Een fraaie tweede plaats in de categorie ‘Ziekenhuizen’ was bestemd voor Westfriesgasthuis in Hoorn en Reinier de Graaf Gasthuis in Delft eindigde op de derde plaats. De winnaars, genomineerden en de resultaten van alle audits zijn te vinden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2016, waarvan het eerste exemplaar tijdens het awarddiner is uitgereikt aan Erik Gerritsen, secretaris-generaal van ministerie van VWS.

Fruittraktatie

Op donderdag 9 juni trakteerde Isala, in het kader van de nominatie Gastvrijheidszorg, patiënten en bezoekers op heerlijk verse smoothies/sappen. En voor een langere periode wordt bij de ingangen van (poli)klinieken structureel een stuk fruit aangeboden. RVE-manager en lid themagroep Gastvrijheid Sandra Veraart: ‘Isala is gastvrij en dus willen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag iets aanbieden. Wat is er dan beter dan een stuk fruit? Fruit is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding en als ziekenhuis willen wij graag breed gezondheid uitdragen.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button