Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala stuurt al 600 sms’jes per dag met de afspraakherinnering

Zwolle – Sinds het begin van dit jaar biedt Isala in Zwolle een nieuwe service: twee werkdagen voor de afspraak op de polikliniek, ontvangt de patiënt een sms of e-mail om hem of haar te herinneren aan de afspraak. Inmiddels sturen we al zo’n 600 sms’jes per dag en ruim 50 e-mails. Hiermee bereikt het ziekenhuis meer dan de helft van de patiënten.

Het verbeteren van de informatie naar patiënten, is een verbetering van de zorg. De afspraakherinnering is een extra geheugensteuntje, wat door patiënten erg wordt gewaardeerd. De afspraak wordt vaak al ruim van tevoren ingepland. Dan wel door de patiënt zelf, dan wel door Isala. Of een afspraak is tussentijds verzet naar een andere datum. Daardoor kan het wel eens vergeten worden. Deze zogenaamde ‘No-Show’ is vervelend voor de patiënt, omdat zijn behandeling wordt uitgesteld, maar ook voor andere patiënten, die daardoor onnodig moeten wachten.

Gegevens registreren

De gratis berichtenservice wordt ingezet voor de poliklinische afspraken bij Isala in Zwolle, Kampen en Heerde. Isala Diaconessenhuis in Meppel en Steenwijk bieden deze service al sinds oktober 2014 aan. Voor het ontvangen van het herinneringsbericht moet de patiënt wel het mobiele telefoonnummer en/of e-mailadres registreren. Dat kunnen ze zelf thuis invoeren via MijnIsala of door een invulkaart in te leveren bij de balie. Heeft de patiënt geen mobiel, dan wordt de herinnering per e-mail verstuurd.​

Gerelateerde artikelen

Back to top button