Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala Publieksacademie: Uitzaaiingen en dan?

Maandag 9 maart 2015, 19.30 tot circa 21.30 uur


Wanneer een patiënt niet beter wordt en er in het lichaam uitzaaiingen zijn van bijvoorbeeld darmkanker, krijgen patiënten in deze fase van hun leven klachten die elkaar snel kunnen opvolgen en de kwaliteit van leven ongunstig beïnvloeden. Welke behandelmethoden zijn er dan nog? Wat maakt het leven voor de patiënt zelf waardevol en wat zijn de mogelijkheden om die kwaliteit van leven te behouden? Hoe kunnen we de patiënt zo goed mogelijk helpen om zijn laatste tijd door te komen?

Hiervoor is een deskundige aanpak noodzakelijk. Palliatieve zorg is de zorg als de aandoening waaraan een patiënt lijdt, ongeneeslijk blijkt te zijn. Maar als iemand niet meer beter kan worden, kan hij vaak nog wel behandeld worden om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Tijdens de lezing van de Publieksacademie op maandag 9 maart komen bovenstaande aspecten aan bod. Ook wordt het publiek meegenomen in welke behandelmethoden er zijn. Wat is chemotherapie nu eigenlijk? En is dit altijd de meest doelgerichte behandeling?

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn Jan Willem de Groot, internist-oncoloog en Els Wulffraat, specialist ouderengeneeskunde van de palliatieve afdeling. Aan de hand van hun kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden leggen de sprekers uit hoe de specialistische zorg voor kwetsbare patiënten in hun laatste levensfase in Isala geregeld is.

Gratis plaatsbewijs

U heeft voor de lezingen van de Publieksacademie een (gratis) plaatsbewijs nodig. Deze kunt u nu al reserveren bij de Zwolse Theaters. De lezingen vinden plaats in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon. U kunt een plaatsbewijs reserveren bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer (038) 428 82 88. Deze theaterkassa is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De theaterkassa in Schouwburg Odeon is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Reserveren van de kaarten via de theaterkassa is gratis. U kunt ook kaarten bestellen via de website van Zwolse Theaters, www.zwolsetheaters.nl. In dat geval betaalt u via IDeal een bedrag van € 2,00 per reservering.

Livestream

De lezing is thuis ook te volgen via webstream op www.isalapublieksacademie.nl. Met #IPA15 kunnen van tevoren en tijdens de lezing ook vragen via Twitter worden ingediend.

Algemene informatie

De lezingen zijn geschikt voor iedereen.

Datum en tijd
Maandag 9 maart 2015
19.30 tot circa 21.30 uur

Locatie
​​​De lezingen worden gehouden in de Hemminkzaal in Schouwburg Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. Kijk voor een routebeschrijving en parkeergelegenheid opwww.zwolsetheaters.nl

Contactpersoon
​U kunt bij de Zwolse Theaters terecht met vragen over plaatsbewijzen of parkeergelegenheid. Voor alle andere vragen kunt u terecht bij de afdeling Concerncommunicatie van Isala, telefoonnummer (038) 424 75 27 of per e-mail viapublieksacademie@isala.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button