112 nieuwsVoorpagina

Isala kreeg 8 vuurwerkslachtoffers en 18 alcoholvergiftigingen binnen

Zwolle – Oudjaarsnacht was een relatief rustige nacht voor de spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Vingers, handen, gezicht

Er kwamen 8 mensen binnen met vuurwerkletsel. Rogier Bremer van Isala vertelt: “Het ging dan voornamelijk om verwondingen aan vingers, handen en gezicht”. Daarnaast zijn 18 mensen met een alcoholvergiftiging binnen gebracht. Slechts 2 personen onder de 15 jaar moesten naar de eerste hulp voor een behandeling.

Agressief verbaal gedrag

Gelukkig kunnen ook de hulpverleners spreken van een relatief rustige nacht zonder veel incidenten. Bij Isala was er vannacht sprake van 1 persoon die agresief verbaal gedrag vertoonde. Een bewaker van Isala is er bij geweest en die heeft de boel gesust.

Extra medewerkers

 

Isala was zoals ieder jaar voorbereid op extra patiënten Met name mensen met vuurwerkletsel en alcoholvergiftiging komen op o18udejaarsavond en -nacht op de SEH terecht. Daarnaast zijn er simpelweg meer mensen wakker tot een uur of vijf ’s nachts dus de kans dat er iets gebeurt is sowieso groter.

Op de SEH worden tijdens de jaarwisseling dan ook extra medewerkers ingezet. Tijdens de jaarwisseling werken een avond- en nachtbaliemedewerker, een extra SEH-arts en een SEH-verpleegkundige. Daarnaast draaien de oogartsen en plastisch chirurgen extra diensten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button