VoorpaginaZorg & Welzijn

Inzameling Douwe Egbertspunten

Zwolle – In december 2017 heeft Lionsclub Zwolle Hanzestad een inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten georganiseerd ten bate van pakken DE-Roodmerkkoffie voor voedselbanken. Punten die misschien al jaren in verschillende laden dozen blikjes lagen te wachten, konden in die maand op zeven verschillende plaatsen worden ingeleverd c.q. in de daarvoor bestemde boxen worden gedeponeerd. Begin januari 2018 zijn die boxen door de leden van de Lionsclub Zwolle Hanzestad geledigd en begon het tellen. Dankzij het feit dat velen hun waardepunten geteld en gebundeld ingeleverd hadden (HIERVOOR HARTELIJK DANK) was dat tellen binnen één dag gebeurd.

Het resultaat mag er wezen: in totaal zijn er 295.150 punten bij elkaar gehaald. Een fantastisch resultaat dankzij de inwoners van Zwolle

De opbrengsten per inzamelbox waren:
Westenholte: JUMBO 26.600 punten
Zwolle-Zuid: Boekwinkel Bruna 77.600 punten
Zwolle-Schelle: ALBERT HEIJN 69.600 punten
Holtenbroek: PRIMERA 22.000 punten
Zwolle Zuid: R.K. St Jozef 22.350 punten
Binnenstad: Makelaargroep Ten Hag 52.700 punten
Kamperpoort: Gift City 24.300 punten

Douwe Egberts verhoogt dit aantal; dit betekent dat er voor de Voedselbank Zwolle met deze actie circa 450 pakken koffie 250 gram Roodmerk zijn opgehaald. De punten worden op dit moment via de Voedselbanken naar een centraalpunt in Nederland gestuurd en we verwachten dat eind februari de pakken koffie bij Voedselbank Zwolle zullen zijn.

In samenwerking met de Lionsclub Zwolle Hanzestad heeft Lionsclub Kampen ook aan deze actie meegedaan: deze club had – naast boxen in hun eigen plaats – een inzameldoos in Stadshagen gezet en wel bij Albert Heijn: resultaat 43.176 punten. Hierdoor wordt voedselbank Kampen binnenkort ook verblijd met vele pakken koffie.

Daarom: HARTELIJK DANK AAN ALLE DONATEURS en BLIJF DOORSPAREN, zodat deze actie voor het goede doel aan het eind van dit jaar 2018 weer in Zwolle e.o. kan plaatshebben.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button