Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaWindesheim

Inwoners Windesheim schrijven Johannes Evangelie over

Zwolle – In Windesheim werd woensdagmiddag druk geschreven in de Hervormde Kerk van Windesheim. Belangstellenden konden daar meeschrijven aan de nieuwe Zwolse Bijbel.

Vanaf drie uur ’s middags waren jong en oud van harte welkom in het historische kerkgebouw. Het project rond de Zwolse Bijbel ging 1 april al van start. Het doel is om met de hele stad de Zwolse Bijbel over te schrijven na beschadiging van het 15e eeuwse exemplaar. De Zwolse predikant Jan Hendrik van Wijk vond dat een goed initiatief: “Het is een mooie manier om met de Bijbel bezig te zijn.”

De inwoners schreven het stuk over de Johannes Evangelie over. Dat heeft te maken met de kerk en de gemeente van Windesheim. “We hebben hier een zegel en daar staat een stuk uit Johannes 15 op,” aldus Van Wijk. Het zegel van doek laat een wijnstok zien met daaraan de wijnranken. En juist dat symbool wordt verwoord in het boek van Johannes over de wijnstok en de ranken.

Er kan aan de Zwolse Bijbel worden geschreven tot 14 juni. Belangstellenden kunnen hiervoor binnenlopen bij de Grote Kerk in Zwolle.

Meer info over de nieuwe Zwolse Bijbel
Foto’s © Sander van Hooren

Gerelateerde artikelen

Back to top button