Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Heroïsche fietstocht levert bijna 2.900 euro op; Willem bedankt iedereen voor de steun en donaties

Zwolle – Een dikke twee week na zijn heroïsche fietstocht van Limburg naar Zwolle, blikt Willem Ebbink terug op zijn avontuur. De medewerker van het dierenasiel in Zwolle legde 240 kilometer af om geld in te zamelen voor de katten op de quarantaineafdeling. Hij haalde ruim 2.800 euro op, dankzij de gulle giften van vele dierenvrienden.

Iedereen is blij en trots dat Willem dit heeft kunnen doen. “Het was een hele zware fietstocht.” vertelt Willem, “Maar ik heb wel ruim 2.744 euro opgehaald. Een heel flink bedrag!”
Willem heeft veel steun gekregen van alle mensen die hem aanmoedigden en doneerden. “Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle motiverende berichten en alle donaties”, vertelt hij, want juist die berichtjes en donaties gaven Willen de kracht om door te gaan.

Willem is al jarenlang een groot kattenliefhebber en maakt regelmatig fietstochtjes in de omgeving van Zwolle. Hij werkt bij het Zwols dierenasiel, waar hij zich vooral ontfermt over de katten die in quarantaine moeten vanwege ziektes of verwondingen. Katten die veel zorg en aandacht nodig hebben, en dat kost ook geld.

Hij bedacht daarom het plan om van het uiterste puntje van Limburg naar het dierenasiel te fietsen, een afstand van 240 kilometer. Hij zette zijn actie als Christmas Challenge op de website van Dierenlot.nl waarop mensen hem konden sponsoren. En dat leverde al snel veel reacties en donaties op. Willem had in eerste instantie niet gedacht dat het zo’n groot succes zou worden. Hij startte met een streefbedrag van 500 euro, maar stelde die al snel bij. Het werd uiteindelijk meer dan 2.800 euro. En terecht, want die 240 kilometer met alleen maar regen, dat is niet niks!

 

Doneren

Gerelateerde artikelen

Back to top button