KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Intiem theater voor 6 bezoekers

Zwolle – HEIMAT NEUHOF is het theaterproject van theatermaker Silas Neumann (Steinheim, 1982) over de vlucht van zijn grootmoeder, 75 jaar geleden, van Garbek (Polen) naar Oberhausen (Duitsland). Neumann volgde de route van zijn grootmoeder en onderzocht dit stuk van de geschiedenis van zijn thuisland, Duitsland. Volgende week is deel 3 van dit theaterproject te bezoeken: een theatrale installatie in de vorm van een houten panorama. Van dit onderzoek en de verhalen werden ook in vier podcasts gemaakt en Neumann presenteerde een verslag van zijn reis in Schouwburg Odeon afgelopen zomer.

HEIMAT NEUHOF HET PANORAMA

Na Heimat Neuhof de podcast en Heimat Neuhof het reisverslag, ontwikkelt Silas Neumann nu deel drie: het panorama. Een theatrale, intieme installatie waar vanuit Silas vertelt, ondersteund door beelden en geluidsfragmenten, over zijn zoektocht en zijn reis. Door middel van het panorama krijgt u als bezoeker een bijzondere inkijk in een reis die voor deze maker al veel eerder begon. De omgang met een collectieve erfenis staat in deze installatie centraal. Kun je schaamte voor je afkomst voelen en hoe ga je daarmee om?

Per voorstelling kunnen er zes bezoekers om het panorama heen zitten. Het panorama is te bezoeken van vrijdag 4 december tot en met donderdag 10 december in Schouwburg Odeon. Kaarten zijn te bestellen via de website van Zwolse theaters.

Over Silas Neumann

Silas Neumann, geboren in Duitsland, is als theatermaker gevestigd in Zwolle. In Zwolle volgde hij de opleiding tot docent theater op ArtEZ en daarna de master Theatre Practice in Arnhem. De afgelopen jaren maakte hij verteltheatervoorstellingen, podcasts, videokunst en installaties en maakte hij voorstellingen bij o.a. Theater Na de Dam, Theatergroep De Jonge Honden en het Stadsfestival in Zwolle.

HEIMAT NEUHOF is een samenwerking met Werkplaats Zwolse theaters (onderdeel proeftuin Hybride Productiehuis) en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zwolle en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Gerelateerde artikelen

Back to top button