Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Interview met Zian Flemming over De Graafschap – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft in Doetinchem de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Na een uitmuntende eerste helft leidt de ploeg van John van ’t Schip al met 0-3. Uiteindelijk stappen de Blauwvingers met een 2-5 zege van het veld af.

In een regenachtig Doetinchem floot scheidsrechter Bas Nijhuis om 20.45 uur voor de eerste helft van de bekerstrijd tussen De Graafschap en PEC Zwolle. De Zwollenaren namen gelijk het heft in handen en stichtten al in de derde minuut gevaar voor de goal van keeper Agil Etemadi. Echter weet Younes Namli het net niet te vinden.

De ploeg van trainer John van ’t Schip bewaart het overwicht en geeft de tegenstander geen ruimte om te voetballen. In de dertiende minuut snelt Denis Genreau zijn man voorbij aan de linkerflank en geeft de bal strak voor in de richting van Zian Flemming. De aanvaller kent geen moeite met de goede voorzet en weet op zijn beurt het net wél te vinden. 0-1. Tien minuten later is het wederom Genreau die Flemming weet te vinden, ditmaal via een steekpass. Met een schijnbeweging is de jonge spits Bart Straalman en Etemadi te slim af en kan makkelijk afronden. Pas na een half uur weet de thuisploeg de eerste kans te creëren. Via een snelle combinatie worden de Doetinchemmers gevaarlijk in het Zwolse strafschopgebied, maar de laatste bal belandt niet bij een Superboer.

Na kansen voor Van Duinen en Genreau gooit De Graafschap de eigen ruiten in. Een te korte terugspeelbal wordt opgepikt door Flemming. Hij omspeelt de doelman van De Graafschap en kan gemakkelijk de bal binnenschuiven. Door de hattrick van Flemming leidt PEC Zwolle met 0-3 bij rust.

De Graafschap-trainer Henk de Jong grijpt in de rust in en stuurt twee nieuwe spelers het veld in. Acht minuten na rust valt de bal goed voor De Graafschap. Via een vrije trap komt de bal op het hoofd van Javier Vet, die deze subtiel over Van der Hart heen kopt. 1-3. Vlak na de treffer van de Doetichemmers begint Namli aan een solo die hem brengt bij het zestienmetergebied van de tegenstander. Daar vindt de vleugelaanvaller Mike van Duinen met een steekbal. De spits komt vrij voor het vijandige doel en kan simpel afronden. Daardoor is de marge weer gegroeid naar drie: 1-4.

De Superboeren laten het hoofd niet hangen en blijven zoeken naar kansen. Via een voorzet van rechts wordt ex-Zwollenaar Erik Bakker gevonden. De middenvelder kan ongestoord afmaken. De Graafschap probeert er in de tweede helft duidelijk weer een wedstrijd van te maken, maar weer slaat PEC Zwolle terug. Invaller Gianluca Scamacca, die Younes Namli verving, vindt Van Duinen met een crosspass. De nummer negen van PEC kan ongestoord voorgeven en wederom is Flemming het eindstation. Hij kopt de bal achter Etemadi en daarmee zet de smaakmaker van de avond de 2-5 eindstand op het scorebord.

Zondag komt PEC Zwolle opnieuw buitenshuis in actie. Dan is Fortuna Sittard om 14.30 uur de tegenstander.

De Graafschap – PEC Zwolle 2-5 (0-3).