Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Interview met Repeltsteeltje – Theater De Jonge Honden

Theatergroep De Jonge Honden en Theatergroep Draadloos gaven dinsdagmiddag ter gelegenheid van de opening van de Stadkamer een preview op hun voorstelling Repelsteeltje. Voor de Stadkamer (de nieuwe naam van de Bibliotheek Zwolle, Muzerie en Kunst en Zo) in de Diezerstraat kregen de mensen alvast een voorproefje van de theatervoorstelling.

Hoe verandert stro in goud? ‘Niemand weet, niemand weet.’

Na de succesvolle voorstelling ‘Rapunzel’ in de Sassenpoort komt Theatergroep De Jonge Honden deze kerstvakantie, samen met Theatergroep Draadloos, met een nieuw sprookje op een unieke locatie.

Op een oude zolder vol stro weven drie jonge vrouwen het verhaal van Repelsteeltje in elkaar. De spinnenwielen draaien overuren maar nooit is het genoeg. Gedwongen om het stro tot goud te spinnen krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Maar daar staat wel iets tegenover… Langzaam weven de vrouwen zich vast in hun eigen sprookje en lijkt er geen weg meer terug.
Zou dit sprookje nog eindigen met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’?

Ga naar boven en neem plaats tussen het stro in een sprookje vol hebzucht en raadsels.

Deze voorstelling is op de zolder van De Jonge Honden, aan de Westerlaan 9 in Zwolle.

Kaartverkoop op de dag van de voorstelling:
Op de dag van de voorstelling kunnen er alleen nog kaarten gekocht worden aan de deur bij De Jonge Honden aan de Westerlaan 9. U kunt aan deze kassa alleen contant betalen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button