EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Intertoys failliet; winkels blijven open

Amsterdam / Zwolle – De bewindvoerders van Intertoys, de Nederlandse marktleider in speelgoedwinkels, hebben vandaag bij de Rechtbank te Amsterdam omzetting van de surseance van betaling naar een faillissement moeten vragen voor de Nederlandse activiteiten van Intertoys. In Zwolle zitten drie Intertoys zaken, te weten in Stadshagen, Zwolle Zuid en in het centrum aan de Melkmarkt.

Winkels blijven open

Op verzoek van de curatoren blijven voorlopig de winkels van Intertoys open. Dit mede omdat curatoren zullen proberen om de activiteiten van Intertoys geheel of gedeeltelijk in een doorstart te betrekken. Curatoren zijn hierover met diverse partijen in gesprek.

Salarissen van de medewerkers worden uitbetaald

De salarissen van de medewerkers worden uitbetaald. In totaal vallen circa 3.200 medewerkers van Intertoys verdeeld over 286 Nederlandse winkels, 2 distributiecentra en het servicekantoor in Amsterdam onder het faillissement. De winkels van ruim 100 franchisenemers in Nederland als ook de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement.

Aanleiding faillissement

Toenemende online-verkopen hebben de verkoop van speelgoedwinkels de afgelopen tien jaar met de helft doen dalen. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij.

Een in de afgelopen veertien maanden opgezet breed scala aan investeringen en initiatieven om de prestaties van Intertoys te verbeteren heeft helaas niet meer mogen baten. Het ging daarbij onder meer om het aanstellen van nieuw en ervaren management, het lanceren van een nieuw IT-platform, webwinkel en leveranciersvoorwaarden, het opschonen van oude voorraden, en het optimaliseren van de supply chain.

Gerelateerde artikelen

Back to top button