EconomieNieuws uit Zwolle

Internetconsultatie aansluitende vliegroutes Lelystad geopend

Zwolle – Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de internetconsultatie geopend voor de aansluitroutes naar Lelystad Airport. Via deze website kunt u tot en met 2 november uw verbetervoorstellen doorgeven.

Het ministerie bereidt de opening van Lelystad Airport in april 2019 voor. Op dit moment is Lelystad Airport niet door de lucht bereikbaar voor het luchtverkeer dat van Schiphol zal worden verplaatst.

Voor de ontwikkeling van Lelystad Airport moeten er aansluitingen gemaakt worden van de zogenaamde B+ routes (de naderings- en vertrekroutes dicht bij het vliegveld, waarvan enkele ook vlak langs Zwolle lopen) op de bestaande vliegroutes in het hogere luchtruim. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) van het Ministerie van Defensie hebben deze aansluitroutes op het hogere luchtruim ontworpen en aan de staatssecretaris aangeboden.

Met dit ontwerp kunnen 10.000 vliegbewegingen veilig op Lelystad Airport worden afgehandeld. Om in de toekomst door te kunnen groeien naar 45.000 vliegbewegingen moet het Nederlandse luchtruim eerst heringericht worden. Dit is niet voor 2023 gereed. Naar verwachting biedt de herinrichting van het luchtruim ruimte om de aansluitroutes voor Lelystad optimaler (en hoger) in te passen.

Lees hier meer over wat de vliegroutes betekenen voor Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button