KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

InteraktContour krijgt rijkssubsidies voor digitale dagbesteding en invoering technologie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft twee subsidies toegekend aan InteraktContour. Het geld is een extra impuls bij de invoering van technologie bij cliënten die zelfstandig thuis wonen en de doorontwikkeling van de digitale dagbesteding van de organisatie, gespecialiseerd in zorg, behandeling en begeleiding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. De RVO is erg onder de indruk van de resultaten die bij InteraktContour al bereikt zijn met technologie.

Digitale dagbesteding
Sinds 2020 ontwikkelt InteraktContour een eigen platform voor digitale dagbesteding. Inmiddels maken veel dagbestedingslocaties daar gebruik van. Vanaf dit jaar wordt het aanbod opgeschaald naar alle locaties en cliënten van InteraktContour in Midden- en Oost Nederland. De subsidie wordt ingezet voor de training, begeleiding en apparatuur om dat doel te bereiken.

Met digitale dagbesteding biedt InteraktContour een scala aan online en blended activiteiten. Directeur Zorg Nicole Teuwsen: “De subsidie helpt ons om het platform goed te implementeren en op te schalen zodat we alle cliënten een zinvolle daginvulling kunnen bieden, passend bij hun wensen, talenten en vermogens. Via het platform krijgt de cliënt naast online groepsbegeleiding ook de mogelijkheid om 24/7 zelf actief te zijn met offlineactiviteiten. Ook fijn voor de mantelzorger die daarmee soms even ontzorgd wordt. ”

Invoering technologie

De 2e subsidie wordt onder andere besteed aan een basistraining technologie voor alle medewerkers die thuiswonende cliënten begeleiden. Ook worden begeleiders, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen opgeleid tot techhelden en techmaatjes. Helden geven advies op maat over technologie thuis aan cliënten en hun naasten. Het techmaatje ondersteunt ook bij de installatie en gebruik.

Nina Huijboom is programmamanager technologie van InteraktContour. Ze vertelt dat technologie de zelfredzaamheid vergroot en cliënten helpt om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. “De toegekende subsidie geeft ons de mogelijkheid om bij onze thuiswonende cliënten technologie in te zetten. Zo kunnen we nu en in de toekomst passende zorg bieden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.”

Over InteraktContour
InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op. Samen met mensen met hersenletsel en hun naasten boeken we resultaten op het gebied van wonen, werken en leven. InteraktContour biedt gespecialiseerde behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Midden- en Oost-Nederland. www.interaktcontour.nl 

Gerelateerde artikelen

Back to top button