Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum schiet tekort tegen De Dijk

Berkum heeft op eigen terrein met 1-2 verloren van De Dijk in een wedstrijd waarbij de thuisploeg op alle fronten tekort schoot. De Zwollenaren waren geen schim van het team dat een week eerder streekgenoot Genemuiden de oren waste.

“Wij maakten de verkeerde keuzes,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Verdedigend zaten we er niet kort genoeg op en aanvallend werd er niet genoeg energie in gestoken.” Zijn collega Kees Oostermeijer van De Dijk zag dat zijn ploeg vooral na rust het verschil maakte. “Toen was ons middenveld een stuk beter en was de ‘laatste meter’ steeds voor ons. Dat was de basis voor onze overwinning.”

Gevloerd

Beide ploegen begonnen erg afwachtend, maar na een minuut of 10 veerden de Zwolse supporters op. Uit een fraaie aanval via Chris van der Meulen en Jonathan van Marle belandde de bal via de kaats bij Johnsen Bacuna, maar de Berkum-topscorer kwam nét tekort om die kans te verzilveren. Even later schreeuwde heel Berkum om een penalty toen Bacuna in het strafschopgebied van de bezoekers werd gevloerd, maar tot verontwaardiging van de thuisclub leverde dat geen strafschop op.

Nog in dezelfde minuut kreeg de thuisclub zelfs het deksel op de neus toen bij een corner iedereen mistastte en Mylan Polman, waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing, een leeg doel voor zich zag. Dat cadeau werd gretig aangenomen, zodat Berkum al na een kwartiertje met 0-1 achterstond. Hoewel Berkum daarna voorin weinig creëerde slaagde de thuisclub er, met iets meer dan een half uur op de klok, toch in om langszij te komen. Toen Chris van der Meulen nét buiten het Amsterdamse strafschopgebied onderuit werd gehaald leverde dat een vrije trap op, die door Jasper van der Stouw met een fraaie curve in de bovenhoek werd geknald: 1-1.

Ongeïnspireerd

Na de hervatting bleef Berkum volharden in ongeïnspireerd ogend spel waarmee de bezoekers in de kaart werd gespeeld. De thuisclub had geen grip op het middenveld en als de spitsen al konden worden bereikt probeerde men dat te vaak met hoge voorzetten, waar de lange Amsterdamse verdedigers wel raak mee wisten. Toen De Dijk na iets meer dan een uur een corner mocht nemen liep Berkum opnieuw in het mes. De Zwolse defensie zag er weer niet goed uit toen de meegekomen verdediger Viktor Bánki van dichtbij de 1-2 binnen kon koppen.

Berkum drong daarna wel aan maar was nooit scherp en effectief genoeg om keeper Lassane Nikiema van de bezoekers in de problemen te brengen. De grootste kans was, in blessuretijd, uit een goed uitgespeelde counter zelfs nog voor De Dijk maar Hussam Dowaah liet een opgelegde kans op een grotere overwinning liggen.
Berkum is door deze verdiende nederlaag, de tweede van dit seizoen tegen De Dijk, een positie gezakt naar de achtste plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B.

Over een week zullen de Zwollenaren in de uitwedstrijd bij Urk uit een heel ander vaatje moeten tappen, anders dreigt de aansluiting met de subtop helemaal uit het oog te verdwijnen.

Berkum-ASV De Dijk 1-2 (1-1)

Scheidsrechter: Bart van Rijsbergen

Doelpunten: 17. Mylan Polman (0-1), 32. Jasper van der Stouw (1-1), 64. Viktor Bánki (1-2)

Gele kaarten: Patrick van der Veen, Marc van der Meulen (Berkum), Brian Groothuesheidkamp (De Dijk)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Patrick van der Veen (83. Silvan Kersbergen), Jasper van der Stouw, Rico Wolven, Björn Bakker, Marc van der Meulen, Thom Kooke (64. Roy van der Stouwe), Johnsen Bacuna, Jonathan van Marle (33. Michel van Aggele), Chris van der Meulen

Opstelling De Dijk: Lassane Nikiema, Dennis Darnley, Viktor Bánki, Brian Groothuesheidkamp, Hjalmar Oomens, Feyo Glim, Marc Baardman, Mylan Polman (78. Steef Borgman), Leon Schipper, Daan Pruim (90+2. Younes Rabiu), Hussam Dowaah