Nieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen gaven strijd om vierde plek onfortuinlijk uit handen aan Reehorst

Zwolle – De heren van Travelbags/HV Zwolle hadden dit weekend het tweede team van Reehorst op bezoek. Normaliter speelt Zwolle natuurlijk op de zondag, maar dit weekend werd er op de mooie zaterdagavond gespeeld. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, de heren van Zwolle stonden vierde en Reehorst stond er een plek achter op gelijke punten. Er hing dus een hoop af van deze wedstrijd!
Er heersten nog steeds veel blessures in het kamp van HV Zwolle, waardoor er een aantal hulptroepen werden ingeschakeld. Zo werd onder andere A-jeugd cirkelspeler Rowan Smit gevraagd of hij wat minuten met de heren mee wilde spelen. In de kleedkamer werd nog benadrukt, dat de knop om moest en er beter gespeeld moest gaan worden dan in de vorige paar wedstrijden.

De wedstrijd begon redelijk, hoewel Reehorst de eerste twee doelpunten kon maken. Zwolle schakelde direct en kwam toch op een 3-2 voorsprong. Beide kanten stonden goed te verdedigen en door wat slordigheden liep de score niet heel snel op aan beide kanten. Ook werden er aan de kant van Zwolle een aantal verdedigende fouten gemaakt, waardoor er een aantal strafworpen benut konden worden door Reehorst. Dit resulteerde in een ruststand van 10-12 voor de uitploeg, maar beide teams hadden stof tot nadenken in de rust.

Beide ploegen kwamen weer het veld op en scoorden allebei een puntje. Daarna verslapte Zwolle enorm en Reehorst kwam goed in het spel. De Zwollenaren scoorden maar twee doelpunten waar Reehorst er elf konden maken. De stand was inmiddels opgelopen tot 13-24 voor de uitploeg en Zwolle wist dat het zijn best moest gaan doen om de schade enigszins in te perken. Dit werd met kleine mate gedaan door bijvoorbeeld 2 doelpunten van een debuterende Jos Jager. Zwolle kon de stand met nog vijf minuten voor tijd terugdringen tot 19-26, maar dit mocht uiteindelijk niet baten. De eindstand werd daarom 20-29 in het voordeel van Reehorst. Alweer een wedstrijd om te vergeten voor het Zwolse herenteam wat momenteel in een flinke dip verkeerd.
Zondag 15 december 2019 zal de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar zijn voor de heren. Deze mag gespeeld worden in Enschede tegen de studenten van Cabezota HS1 en om 15:15 uur verwachten de heren het startsignaal. Support is welkom!