BinnenstadKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeer

Instemming Zwolse gemeenteraad gevraagd voor zero-emissiezone

Zwolle – De gemeente Zwolle wil ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen door vroegtijdig duidelijkheid te geven over het invoeren van de zero-emissiezone en de mogelijkheid te bieden om zienswijzen in te dienen. Dat blijkt uit een brief die wethouder Gerdien Rots stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Er ligt momenteel een ontwerp-verkeersbesluit en een voorstel ontheffingenbeleid voor de invoering van de zero-emissiezone in de binnenstad bij de gemeenteraad ter aanneming. Voor het invoeren van de zero-emissiezone volgt Zwolle de landelijke regels en houdt daarbij oog voor de lokale situatie en ontwikkelingen. De overgang naar uitstootvrij vervoer is voor veel ondernemers een uitdaging.

Ondersteunen

De ondernemers wil men zo goed mogelijk ondersteunen door vroegtijdig duidelijkheid te geven over het invoeren van de zero-emissiezone en de mogelijkheid te bieden om zienswijzen in te dienen. Daarom laat men de gelijkmatige openbare voorbereidingsprocedure volgen door het vaststellen van het verkeersbesluit. Om vroegtijdig helderheid te krijgen of ondernemers in aanmerking komen voor een ontheffing wordt het ontheffingenbeleid vastgesteld. Het ontheffingenbeleid is landelijk afgestemd en gelijk aan dat van vrijwel alle gemeenten die deelnemen vanaf 2025 (exclusief een klein aantal gemeenten die aanvullende lokale ontheffingen introduceren, bijvoorbeeld voor ambulante handel).

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren