112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Instapcontrole station Zwolle was voor veiligheid reizigers en personeel

Zwolle – De NS en Arriva hebben dinsdagmiddag op station Zwolle instapcontroles uitgevoerd. Bij de perrons voor de treinen richting Groningen en de Vechtdal lijnen zijn reizigers gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs. De controles vonden plaats tussen 2 uur ’s middags en 9 uur ’s avonds.

Volgens de NS was er geen speciale aanleiding, zoals een evenement of een calamiteit, om de controles uit te voeren, maar ging het om het bevorderen van de sociale veiligheid.

Het veiligheidsgevoel op de stations en in de trein is voor de reizigers en medewerkers erg belangrijk. Ook in de uren dat er weinig mensen reizen. Daarom besteedt NS jaarlijks ruim 100 miljoen euro aan middelen en maatregelen om de sociale veiligheid te vergroten. Bijvoorbeeld door de inzet van speciaal hiervoor opgeleid personeel, cameratoezicht, beveiliging en graffiti-bestrijding.

Samen met gemeenten, andere vervoerbedrijven en politie houden ze ook regelmatige acties in treinen en op stations.

De instapcontrole werd gisteren uitgevoerd door het Veiligheid- en Serviceteam van de NS. Dit zijn speciaal hiervoor opgeleide NS-medewerkers. Het werd gedaan in samenwerking met vervoerder Arriva die de Vechtdal lijnen exploiteert.

Gerelateerde artikelen

Back to top button