Natuur & Duurzaam

Inschrijving Waterinnovatieprijs geopend

Zwolle – Vernieuwende en kostenbesparende initiatieven op het gebied van water maken kans op de Waterinnovatieprijs. De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken deze prijs jaarlijks uit aan de meest innovatieve waterprojecten. Bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, overheden en particulieren kunnen innovatieve waterprojecten inzenden op www.waterinnovatieprijs.nl.

De Waterinnovatieprijs beloont innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen. Naast de gebruikelijke categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water is er dit jaar een categorie ‘Waterbewustzijn’.

Waterbewustzijn vergroten in deltaland Nederland

Hoe zorgen we ervoor dat Nederlanders zich beter bewust worden van het feit dat waterveiligheid, schoon en voldoende water in onze delta niet vanzelfsprekend zijn? Voor deze categorie komen projecten in aanmerking die door middel van educatie, communicatie en/of participatie een bijdrage leveren aan het vergroten van het waterbewustzijn in Nederland.

De winnaars in elk van de 4 categorieën ontvangen een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée. De Unie van Waterschappen, de NWB Bank, de Topsector Water, STOWA en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water bieden meerdere versnellingstrajecten aan.

Inschrijven kan tot 21 september!

Op de website www.waterinnovatieprijs.nl is het tot 21 september 2016 mogelijk projecten in te schrijven. De inzenders krijgen de kans hun project op de website te presenteren via beeld en een korte omschrijving. Een deskundige jury beoordeelt de innovaties. Op 17 november worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Gerelateerde artikelen

Back to top button