Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Seizoen PEC Zwolle voorbij na gelijkspel in Arnhem

De selectie van PEC Zwolle kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van het seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans speelt met 1-1 gelijk tegen Vitesse en is daardoor uitgeschakeld voor de volgende ronde van de play-offs. “We kunnen met opgeheven hoofd op vakantie gaan”, stelt de trainer.

Zwolle moest de 2-1 thuisnederlaag van afgelopen donderdag goedmaken, maar keek na negentien minuten tegen een achterstand aan. Een Arnhemse counter werd door Betrand Traoré prima binnengeschoten. Zwolle stelde daar voor rust slechts een paar mogelijkheden tegenover. De grootste was voor Ryan Thomas, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Eloy Room. ,,We speelden het eerste kwartier bewust vanuit onze verdedigende organisatie. Daarna wilden we volle bak gaan. De 1-0 veranderde daar niets aan. We moesten twee keer scoren. Mooi dat we de energie konden opbrengen en nog 1-1 maakten”, vertelde trainer Jans.

Die gelijkmaker viel tien minuten na rust, Zwolle was op dat moment al overgeschakeld naar een 3-4-3 formatie na het inbrengen van Mustafa Saymak voor Thomas Lam. Spits Necid benutte zijn tweede kans van de tweede helft, toen hij een voorzet van Bram van Polen aannam en binnenschoot. Het leverde een spectaculair laatste half uur op, met kansen over en weer. Het Zwolse vlammetje stopte tien minuten voor tijd, toen Maikel van der Werff een tweede gele kaart opliep. Zwolle probeerde het daarna nog wel, maar het doelpunt dat nodig was viel niet. Trainer Jans kijkt tevreden terug op de afgelopen twaalf maanden. ,, Dit seizoen was legendarisch. Hier worden we altijd aan herinnerd. Maar supporters, we zullen dit niet jaarlijks meemaken.”

De selectie van PEC Zwolle gaat genieten van een welverdiende vakantie.

Vitesse – PEC Zwolle 1-1 (1-0).
Toeschouwers: 16.116
Scheidsrechter: Braamhaar
Rode kaart: 80. Van der Werff (PEC Zwolle), 2x geel
Gele kaarten: Van der Werff, Lam, Saymak (PEC Zwolle), Vejinovic, Wallace (Vitesse)

Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Propper, McEachran (66. Vejinovic), Qazaishvili, Ibarra (90. Nakamba), Traore, Labyad (66. Wallace)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam (46. Saymak), Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki (75. Ehizibue), Drost, Thomas, Necid

19. Traore 1-0