HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Inschrijving voor Halve Marathon Zwolle geopend

Zwolle – De inschrijving voor de Zwolse Halve Marathon is zojuist geopend (zondag 26 februari om 12.00 uur). Er kan vanaf vandaag via de website ingeschreven worden voor de Scania Zwolse Halve Marathon of de Wavin 4 Engelse Mijlen.

De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de zeventiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kun jij tijdens de inschrijving er geheel vrijblijvend voor kiezen om geld te doneren aan De Toren, Hart voor Zwolle en de Havenbuurt van Het Zonnehuis. Elk goed doel ontvangt tevens vijftig startbewijzen, waarmee extra inkomsten kunnen worden gegenereerd.

 

De Toren

Kinderen moeten gezond en veilig hun talenten kunnen ontwikkelen, opgroeien en naar hun mogelijkheden meedoen in de samenleving. Voor de kinderen waar De Toren zich op richt is dat niet vanzelfsprekend. De Toren, een initiatief gestart door de ouders van Sven, biedt een ontwikkelplek aan jonge kinderen met een instroomleeftijd van 3 tot 9 jaar met een diagnose binnen het autistisch spectrum. De kinderen hebben geen onderwijsplek (regulier of speciaal) of dreigen hier uit te vallen. Dit als gevolg van hun op de voorgrond staande autistische stoornis die hen belemmert te leren en ontwikkelen.

De Toren.

Hart voor Zwolle

Stichting Hart voor Zwolle verbindt jongeren aan kwetsbare Zwollenaren. De organisatie merkt dat veel jongeren het verlangen hebben om van betekenis te zijn voor anderen, maar het moeilijk vinden om dat verlangen om te zetten in daadwerkelijke hulp. Hart voor Zwolle heeft als doel de kloof tussen deze jongeren en kwetsbare Zwollenaren te dichten. De stichting inspireert jongeren om zich vrijwillig in te zetten voor hun medebewoners en verbindt deze jongeren met mensen die zelf geen netwerk hebben en hun hulp goed kunnen gebruiken. Zo zien vele jongeren inmiddels om naar eenzame ouderen, kijken voetbal met dakloze herberggasten of ondernemen activiteiten met vluchtelingen. Kijk voor meer info op .

Hart voor Zwolle

Havenbuurt van Het Zonnehuis

In de wijk Stadshagen staat zorg- en servicecentrum Het Zonnehuis. In Het Zonnehuis (tevens verpleeghuis) is de keuze gemaakt voor kleinschalig groepswonen of tijdelijk verblijf. Er zijn verschillende buurten met daar binnen herkenbare straten met elk hun eigen naam. Eén van die buurten is de Havenbuurt, waar veertig mensen met dementie wonen. Van deze groep mensen deed vroeger een groot gedeelte aan sport. Samen praten zij daar regelmatig nog met veel enthousiasme over. In dat kader wensen de medewerkers in de Havenbuurt een innovatief apparaat, een zogeheten Qwiek. Een prachtig apparaat, zodat de bewoners toch een kleine beweegactiviteit kan worden aangeboden. Kijk voor meer info op

Het Zonnehuis

Aangemoedigd door duizenden supporters

Al zestien jaar gaan sport en gezelligheid erg goed samen bij de Scania Zwolse Halve Marathon. De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters en weten iedere keer weer harder te lopen door de aanmoedigingen van het publiek. Ook in 2017 zal het evenement groots worden. Over belangstelling hoeft de organisatie niet te klagen, dus schrijf je snel in via www.halvemarathonzwolle.nl.

4.000 lopers Halve Marathon

Aan de Scania Zwolse Halve Marathon kunnen maximaal 4.000 lopers meedoen. Voor de Wavin 4 Engelse Mijlen geldt een maximum van 4.500 lopers. De inschrijving voor de Business Runs van de Zwolse Halve Marathon start eveneens op 26 februari. Bedrijven kunnen onder hun eigen naam een groep deelnemers inschrijven en zodoende meedoen in het klassement van de Craft 4EM Business Run of de Rabobank Business Run over 21,1 kilometer.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button