Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Inschrijving Salverda Berkumloop op zondag 10 juni

Zwolle – De 28ste editie van de Salverda Berkumloop wordt op dinsdagavond 11 september 2018 gelopen. Op deze avond klinkt om klokslag 19.00 uur voor 1.750 deelnemers het startschot. De inschrijving opent zondag 10 juni om 12.00 uur op www.berkumloop.nl en sluit bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 1.750. Vorig jaar was het loopevenement in ruim vijf uurtjes volgeboekt.

Het parcours van de Berkumloop is gelegen in een fraai landelijk en idyllische omgeving, in en rondom Berkum. De loop bestaat uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Op de langste afstand staat het parcoursrecord bij de mannen op 28 minuten en 17 seconden en werd in 2003 gelopen door Richard Yatich. Bij de vrouwen staat de snelste tijd (32.44) op naam van Tabita Gichia. De Keniaanse zegevierde in 2017 in een nieuw parcoursrecord. Net als voorgaande jaren wordt er ook dit jaar gelopen voor verschillende goede doelen, te weten: Ronald McDonald Huis Zwolle, PEC Zwolle United en Wijkvereniging Berkum. Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast kunnen de lopers zelf een extra geldbedrag doneren en dit kenbaar maken tijdens het inschrijven. Vlak voor de start van de Berkumloop worden de cheques aan de goede doelen overhandigd.

De prijsuitreiking is na afloop in wijkcentrum De Weijenbelt, waar ook de verloting plaats heeft. Alle deelnemers maken kans op mooie prijzen bij de verloting. Om mee te dingen dient wél het startnummer gelijk na de finish ingeleverd te worden bij de organisatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button