HardlopenSportVoorpagina

Inschrijving EP StadshagenRun start 12 juni

Zwolle – De inschrijving voor de negende editie van de StadshagenRun, die zaterdag 15 oktober op het programma staat, start zondag 12 juni om 9.00 uur via www.stadshagenrun.nl. Hoofdsponsor van het hardloopevenement is dit jaar voor het eerst EP: Stadshagen, waardoor de naam ook wordt omgedoopt tot EP StadshagenRun. Er zijn zes verschillende disciplines: de Run2Day 5 kilometer, de Loods 038 10 kilometer, de Topfit G-Run, de Partou Kids Run, de 1 mijl JuniorenRun (voor 10-14-jarigen) en de 5 kilometer GeneratieRun. Van elke inschrijving gaat 1 euro naar één van de twee goede doelen. Dit jaar zijn dat het Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle.

De EP StadshagenRun

Jaarlijks doen meer dan 2.300 lopers en loopsters mee aan dit sfeervolle hardloopevenement in en om de wijk Stadshagen in Zwolle. Op diverse plaatsen is er muziek en het vele publiek moedigt alle lopers en loopsters hartstochtelijk aan. Het parcours leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen. De 5 en 10 kilometer zijn officieel gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). De G-Run, voor lopers vanaf 6 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, was vorig jaar een groot succes en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Loopclinic

De beginnende lopers die graag 5 kilometer willen lopen en de lopers die graag eens de 10 kilometer willen lopen, kunnen zich inschrijven voor een hardloopclinic om dit doel te behalen. Informatie en aanmelding via www.stadshagenrun.nl. De start van deze clinic is eind augustus.

Goede doelen

Dit jaar kunnen deelnemers bij de inschrijving kiezen voor het Jeugdsportfonds Zwolle (http://zwolle.jeugdsportfonds.nl) of De Bres, inloophuis voor Zwolle (www.debreszwolle.nl) als goede doel.

Het Jeugdsportfonds biedt financiële ondersteuning aan kinderen van 6 tot 16 jaar die graag willen sporten, maar daar financieel niet toe in staat zijn. Hun motto: alle kinderen moeten kunnen sporten. Loopsport Zwolle helpt om bekendheid te geven aan het werk van het Jeugdsportfonds. Lourens de Jong van het Jeugdsportfonds: “Dit jaar stellen we ons als taak om 500 kinderen te helpen, al weer vijftig meer dan afgelopen jaar. Bijdragen uit sponsoracties, zoals de EP StadshagenRun, maken dat mogelijk.”

De Bres is een laagdrempelig inloophuis voor kwetsbare mensen in sociaal isolement, mensen die de aansluiting met de maatschappij (tijdelijk) kwijt zijn. Wat zij zoeken is ‘gewone’ medemenselijkheid, een luisterend oor, aandacht voor hen als mens. De Bres biedt een ontmoetingsruimte om dit sociaal isolement te doorbreken en maatschappelijke participatie te bevorderen. Lucia Besten van De Bres: “Dankzij de inzet en betrokkenheid van vrijwilligers en financiële ondersteuning van particulieren, kerkgenootschappen en bedrijven kunnen we De Bres draaiende houden.” Gemiddeld komen er 25 tot 30 bezoekers per dag. Op jaarbasis zijn dit rond de 6.000 bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button