HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Inschrijven op Zwolse Halve Marathon vanaf 1 februari

Stichting Halve Marathon Zwolle kijkt uit naar de vijftiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon. Het derde lustrum van het hardloopfeest in de Zwolse binnenstad wordt op zaterdag 13 juni 2015 gevierd. Dat lijkt nog ver weg, maar zondag 1 februari om 12.00 uur start al wel de inschrijving. Het bestuur van de gezelligste halve marathon van Nederland wil het evenement graag een extra kwaliteitsimpuls geven.

Sinds 2001 wordt de Zwolse halve marathon georganiseerd en in al die jaren heeft het evenement zich ontwikkeld tot een waar hardloopfestival. Muziek, gezelligheid, grote publieke belangstelling, hardloopplezier en topprestaties zijn de trefwoorden die van toepassing zijn op de Scania Zwolse Halve Marathon. “We zijn verguld dat dit jaar het derde lustrum wordt gevierd”, zegt voorzitter Teun Bouwhuis. “Voor alle deelnemers willen we bij deze vijftiende editie nog een keer extra inzetten op de kwaliteit van het evenement. Ook voor de toplopers willen we nog een keer extra ons best doen. We gaan proberen voor de vijftiende editie een aantal aansprekende toplopers te interesseren om deel te nemen aan onze wedstrijd”, aldus Bouwhuis, die op korte termijn al wat namen hoopt te presenteren.
Wie de 14-jarige geschiedenis kent, die weet dat de wedstrijd een belangrijke naam heeft opgebouwd in de atletiekwereld. Een keur aan Afrikaanse winnaars staan op de erelijst. Grote namen in de hedendaagse atletiek wonnen de wedstrijd in Zwolle. Zo vestigde Wilson Kipsang – winnaar van de marathons in New York, Londen en Berlijn – in 2011 het parcoursrecord. Kipsang had voor de 21,1 kilometer door de Zwolse binnenstad slechts één uur en 49 seconden nodig. Wilson Kipsang was een jaar lang houder van het wereldrecord op de marathon. Hij liep in 2013 in Berlijn een mondiale toptijd van 2:03:23. Zijn landgenoot Dennis Kimetto verbeterde een jaar later dit wereldrecord. In de Duitse hoofdstad kwam Kimetto tot 2:02:57.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button