Politiek & Opinie

Ingrid Geveke gemeentesecretaris van Zwolle

Zwolle – Ingrid Geveke is per 5 juli van dit jaar gemeentesecretaris van Zwolle. Op dit moment vervult zij die functie ad interim in de Overijsselse hoofdstad. Geveke (46) is unaniem voorgedragen voor de functie. De afgelopen maanden toonde zij zich al daadkrachtig en gezaghebbend in haar rol en laat ze zien dat zij uitstekend in staat is verbinding te maken met het bestuur, medewerkers en partners.

Na het vertrek van gemeentesecretaris Regina Riemersma naar het Universitair Medisch Centrum Groningen per 1 januari van dit jaar was Ingrid Geveke tijdelijk de hoogste ambtenaar van Zwolle. Ad interim geeft ze leiding aan de ambtelijke organisatie en maakt ze onderdeel uit het het college van burgemeester en wethouders.
Overigens was Geveke sinds eind vorig jaar ook programmadirecteur van Koningsdag 2016, dat op 27 april in aanwezigheid van de Koninklijke Familie is gevierd in Zwolle.

Talenten

Geveke wil de komende jaren blijven werken aan de wijze waarop Zwolle welzijn en welvaart weet te koppelen: “Het is een voorrecht om direct betrokken te mogen zijn bij de ontwikkeling van onze stad en regio. We weten steeds beter elkaars kracht te benutten, waarbij iedereen mee wil denken en mee wil doen. Dat is belangrijk, omdat je alleen verschil kan blijven maken als je alle talenten inzet en verbindt. Koningsdag heeft dat bijvoorbeeld goed laten zien. En dan is het natuurlijk ook gewoon lekker dat het een geweldig feestje was.”

Ingrid Geveke werkt sinds 2007 voor de gemeente Zwolle. In 2010 werd zij hoofd van de concernstaf, in mei 2015 trad ze toe tot het Management Team Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button