Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Inge Grimm nieuwe voorzitter College van Bestuur Windesheim

Zwolle – Met ingang van 15 april is Inge Grimm de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim. Zij volgt Henk Hagoort op die per 1 februari de overstap naar de VO-raad maakte.

“Met Inge Grimm krijgt Windesheim een bestuursvoorzitter die zeer gemotiveerd is om vanuit haar nieuwe rol de ingezette strategische koers voort te zetten en de sterke regionale positie van Windesheim in onderwijs en onderzoek zowel in Almere als Zwolle verder uit te Inge Grimmbouwen. Wij zijn zeer verheugd om haar benoeming te kunnen aankondigen en stellen nu snel de vacature voor het tweede collegelid open”, aldus Anne Flierman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Windesheim.

De afgelopen 4,5 jaar heeft drs. Inge Grimm MBA als lid van het College van Bestuur de domeinen Business, Media en Recht (BMR) en Techniek in portefeuille gehad, evenals de thema’s Onderzoek, Financiën, Huisvesting, Studentenzaken, ICT en HR. Naast haar bijdrage aan de uitwerking van de strategische koers bouwde zij in de regio Zwolle de afgelopen jaren een groot netwerk op en zette – naast het onderwijs – het onderzoek van Windesheim nog meer op de kaart. Anne Flierman: “Wij zijn er van overtuigd dat Inge met haar ervaring, daadkracht, grote betrokkenheid én realiteitszin de juiste persoon is om vanuit de voorzittersrol verder te werken aan alle uitdagingen en opgaven van de hogeschool in Almere en Zwolle.”

Inge Grimm: “Windesheim is een prachtige hogeschool met enorm betrokken medewerkers. We staan voor toponderwijs en -onderzoek voor onze studenten en voor de bedrijven waarmee we in onze regio’s volop samenwerken. Ik kijk er erg naar uit om de komende jaren dit samen verder uit te bouwen!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button