Entertainment nieuwsNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Indoor kartbaan Kobalt opent deuren

Zwolle – Snelheidsduivels opgelet; Zwolle is een indoor kartbaan rijker. Vrijdag 4 februari mocht het team van RTV Focus zelf een stukje komen rijden, een dag voor de officiële opening. De baan is te vinden in de Zwolse IJsselhallen. 5 Februari opent Kobalt officieel de deuren.

Kobalt

Eigenaren Ernst Traag en Arjen Grotenhuis richtten Kobalt in april verleden jaar op, het bedrijf wil Zwolle van meer vrijetijdsbestedingen gaan voorzien. De twee ondernemers hadden al lang een droom om een eigen kartbaan op te richten, nu is dat dus eindelijk een werkelijkheid. Er is echter 1 probleem; In 2024 gaan de IJsselhallen tegen de vlakte, voor kobalt betekent dit dat ze op langere termijn een nieuwe locatie zouden moeten vinden.

Kartbaan Kobalt – Foto © RTV Focus

De baan

De baan strekt zich over zo’n 380 meter en de karts kunnen een topsnelheid behalen van zo’n 60 kilometer per uur. Haar route telt meerdere haarspeldbochten, een brug en de karts komen inclusief turbofunctie. De snelheid van de karts kunnen door het bedrijf zelf ingesteld worden, waardoor het voor zowel volwassen als voor kinderen een leuk en veilig uitstapje kan zijn. Het gezoem van de karts vullen de hal en op eenmaal op snelheid waan je jezelf Max verstappen.

Kobalt Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button