112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

[UPDATE Loos alarm] IND Zwolle ontruimt in verband met verdacht pakketje

13.38
Onderzoek wees uit dat het loos alarm was. ‘Het was een pakket papieren, dat op een ongebruikelijke plaats in het gebouw bleek te zijn neergezet’, aldus een woordvoerder van de politie. Na ruim een uur kon iedereen weer naar binnen.

13.08

Loos alarm bij IND. De ontruiming is opgeheven en afgeschaald naar grip 0.

 

12.57 uur

De bomexperts van het EOD zijn inmiddels in het pand.

 


Vrijdag rond het middaguur is het gebouw van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) ontruimt.

Het betreft een serieuze melding waarbij politie, ambulance en brandweer zijn uitgerukt.
De straat voor het IND gebouw op het Hanzeland is met politielint afgezet. De politie meldt even naar kwart over twaalf dat er een verdacht pakketje is gevonden. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) gaat het pakketje onderzoeken.

De calamiteit is opgeschaald naar een Grip 1.

De IND heeft ondermeer tot taak om asielaanvragen te behandelen. Zo beoordeelt het IND alle verblijfsaanvragen van bijvoorbeeld vluchtelingen.

Overigens is vandaag ook op het politiebureau in Huizen en op het Centraal Station in Haarlem een verdacht pakketje aangetroffen.

Later meer.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button