EconomieNieuws uit Zwolle

Inclusief ondernemen steeds vanzelfsprekender onderdeel bedrijfsvoering

Extra aandacht in regio Zwolle voor werkgevers en werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

Zwolle – Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in de regio Zwolle. Het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een arbeidsbeperking is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij veel bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zet Werkgeversservicepunt Regio Zwolle daarom werkgevers die zich inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

Daarnaast is het delen van goede ervaringen een motivatie voor bedrijven die overwegen om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden. Goed voorbeeld doet immers goed volgen en de ervaringen van bedrijven in de veertien gemeenten rond Zwolle met betrekking tot het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn buitengewoon positief. Medewerkers die minder vanzelfsprekend aan een baan komen blijken in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer. Reden voor WSP Regio Zwolle om diverse werkgevers deze week door middel van een attentie te bedanken.

Dag van de 1000 Voorbeelden

Het belonen van sociaal ondernemen in de regio Zwolle maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van ‘Op naar de 100.000 banen‘ (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland) om werkgevers te informeren over de Banenafspraak en de mogelijkheden die het werken met werknemers met een arbeidsbeperking biedt. De Banenafspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvan 25.000 bij overheidswerkgevers en 100.000 bij werkgevers aan marktzijde.

Elke arbeidsregio in Nederland ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

Over de Dag van de 1000 Voorbeelden

De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van ‘Op naar de 100.000 banen’ van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland in samenwerking met werkgeversservicepunten en werkgeversverenigingen uit diverse regio’s en partners.

Op de Dag van de 1000 Voorbeelden laten ondernemers uit verschillende arbeidsregio’s in Nederland zien wat het oplevert om mensen met een beperking een kans te geven op de werkvloer. Werkgevers die dat al doen worden in het zonnetje gezet, en zij inspireren op hun beurt collega-werkgevers. In het hele land zijn evenementen om te informeren, inspireren en werkgevers te verbinden met elkaar en met potentiële werknemers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button