112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Inbraakpogingen Aa-Landen en Holtenbroek met Bulgaarse methode

Zwolle – Afgelopen paasweekend kwamen bij de politie Zwolle twee inbraakmeldingen binnen vanuit Holtenbroek en de Aa-Landen. In de straten Lortzinghof en Leerinkbeek hebben inbrekers geprobeerd bij een woning binnen te komen.

Bulgaarse methode

Ze maakten hierbij gebruik van de zogenaamde Bulgaarse methode. Bij sommige sloten steekt de cilinder van het slot uit boven het beslag. Een inbreker kan deze met een tang afbreken en eruit trekken. Ook bij sloten met slecht beslag waarbij de cilinder niet uitsteekt, wordt deze methode toegepast. Eerst wordt het beslag kromgebogen waarna alsnog de cilinder met een tang wordt verwijderd.

Cilinderslot mag niet uitsteken boven beslag

De politie adviseert mensen om de sloten te controleren. Deze inbraakmethode geeft geen kans met goedgekeurd beslag waarbij de cilinder is opgesloten en niet uitsteekt.

Heeft u tips over de inbraken? Neem dan contact op met de politie op nummer 0900-8844

 

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button