112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Inbraak bij snackcorner Norp en drogisterij Stadshagen zelfde daders?

Zaterdagnacht rond 1.15 uur werd de politie gealarmeerd over een zojuist gepleegde inbraak bij Snackcorner Norp op de Burgemeester van Roijensingel.

De agenten die al in de buurt waren gingen snel ter plaatse. Daar zagen ze dat de daders al waren gevlogen en dat de etalageruit kapot was.De daders zijn waarschijnlijk niet binnen geweest. Het is nagenoeg onmogelijk om door het gelaagde glas heen te komen.

Beelden daders

De eigenaar van de snackcorner had direct bewakingsbeelden op Facebook gezet. Door een getuige werd gezien dat de daders twee donker geklede mannen waren. Eén daarvan was met de fiets en had een lichtkleurige grote tas bij zich.

Inbraak drogist Stadshagen

Later die nacht rond 3.00 uur werden door de politie twee verdachten aangehouden die kort daarvoor inbraken bij een drogisterij op de Wade in de wijk Stadshagen.

Rond 2.10 uur werd de politie gebeld door een getuige die melde dat er werd geprobeerd in te breken door twee personen van rond de 16 jaar oud in donkere kleding. Ze zouden een ruit proberen in te slaan. Ook had één van de twee fiets en een lichtkleurige tas bij zich. Politieagenten die ter plaatse gingen zagen bij het winkelcentrum niet de bedoelde jongemannen.

Speurhonden

Lokaal bekende agenten zochten in de omgeving. Dat leidde tot een onderzoek in de wijk Westenholten. Daar werd bij een woning een lichtgekleurde tas gevonden. Door de inzet van speurhonden konden rond 3.00 uur twee 18-jarige Zwollenaren in de omgeving als verdachte worden aangehouden. Ze hadden zich verschanst in een park. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

Ook wordt er onderzocht of er een verband is met de poging inbraak bij de cafetaria eerder die nacht.


Snackcorner Norp meldde vanmiddag op de Facebook pagina het volgende:

‘Daders poging inbraak van vannacht zijn aangehouden door de politie. Eentje heeft al bekend. Mede door de bewakingsbeelden, die inmiddels verwijderd zijn van deze pagina, en de poging tot inbraak in Stadshagen zijn de daders door de politie vannacht nog aangehouden.

Dank natuurlijk aan de Politie die vannacht en vandaag overdag met steun, directe actie en een duidelijk verhaal naar ons toe de zaak al hebben kunnen oplossen.

Zeker ook dank aan jullie allemaal die de berichten hebben gedeeld en steun aan ons, en afschuw over hebben uitgesproken.

Blijkt maar weer dat de social media een heel sterk medium kunnen zijn .

DANK JULLIE WEL.’

Back to top button