Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

In Zwolle gepresenteerde ‘Noaber’ lijn is samenwerking tussen supermarkt, boer en overheid

Zwolle – Zwolle had de primeur voor Nederland. Maandagochtend werd bij de Aldi in Zwolle een geheel nieuwe streekproducten lijn geïntroduceerd. Een totaal nieuw concept voor de Duitse discounter. Niet eerder had de supermarkt streekproducten in haar assortiment. De lijn is tot stand gekomen vanuit een ketenontwikkelingsproject in Overijssel waarbij Aldi in gesprek ging met ketenpartners in de provincie.

Regionale producten

Onder de naam ‘Streekproduct’  biedt de Duitse supermarktketen sinds maandag in Overijssel diverse regionale producten aan. Al deze producten zijn geteeld, geproduceerd en verwerkt in de regio. “Ze hebben elk een eigen verhaal, dat op de verpakking wordt uitgelegd door de maker. Ook draagt dit regionale assortiment bij aan het landschapsbeheer van Overijssel en omgeving”, zo stelt Nadie Winde, manager Corporate Responsibility bij de Aldi.

Nederland wil zich ontwikkelen tot koploper in kringlooplandbouw. In Overijssel laten we zien hoe: door samenwerking tussen supermarkt, boer én overheid.

Gedeputeerde Hester Maij op Streekmarkt Aldi 1 oktober 2018

Hester Maij, gedeputeerde Overijssel

 

 

Samenwerking tussen supermarkt, boer én overheid

Hester Maij, gedeputeerde provincie Overijssel is verheugd over de ketensamenwerking: “Nederland wil zich ontwikkelen tot koploper in kringlooplandbouw. In Overijssel laten we zien hoe: door samenwerking tussen supermarkt, boer én overheid. Provincie Overijssel stimuleert met het uitvoeringsprogramma agro & food in Overijssel de verduurzaming in de voedselketen. Samenwerking tussen partijen in de keten is cruciaal daarvoor. Boeren, supermarkten en overheid kunnen samen zorgen voor verandering. Het Streekproduct van Aldi is daar een prachtig voorbeeld van. Ik hoop dat meer supermarkten dit voorbeeld gaan volgen.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button