Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In gesprek met bijzondere personen in de Human Library

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Een gesprek met een hooligan of een militair. Voor de meeste mensen is dat geen alledaags gesprek. Wie mensen met een bijzonder levensverhaal wil spreken kon zaterdagmiddag terecht in de ‘Human Library’ in de Stadkamer in Zwolle.

In de Human Library konden Zwollenaren gesprekken voeren met ‘Menselijke Boeken’, in het echt mensen, die te maken hebben met vooroordelen in hun dagelijkse leven. Dit alles om een mogelijkheid te bieden voor een dialoog, tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden spreken. Dit alles met het doel om vooroordelen tegen te gaan.

Interesse voor het evenement was er volop. De Human Library opende om 13:00 uur. Toen stond er meteen al een rij voor de ingang.

Eén van de menselijke boeken is Eerste Luitenant Marije. Zij werkt bij de Landmacht bij de Geneeskundige dienst.

“Soms loop ik aan tegen vooroordelen. Niet heel grote vooroordelen, maar wel kleine dingen, waar heel veel mensen een mening over hebben. Ik doe mee omdat ik wel eens met mensen op een andere manier hierover wil praten.”

“Wij dagen mensen uit om onder de noemer ‘ga in gesprek met je vooroordeel’ om een menselijk boek te lenen.”, zo vertelt Geert van der Wal van de Stadkamer. ‘Mensen waarmee je niet gemakkelijk in gesprek komt, maar waar je vaak wel een oordeel of vooroordeel over hebt.”

Foto’s © Michel Brinkhuis

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button