Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

In de voetsporen van Max Verstappen tijdens speciale Summer School

Zwolle – Max Verstappen staat aan de absolute top van het Formule 1 klassement. Voor veel kinderen is hij dan ook een grote held en inspiratiebron. Bij kartbaan Karba besloten ze daar iets mee te gaan doen: een Summer School. In vier lessen leren kinderen hoe zij in de voetsporen van de wereldberoemde racecoureur kunnen treden.

In de lessen wordt er gekeken naar veiligheid, racelijnen, strategieën en behendigheid. Natuurlijk wordt er ook gereden, in fonkelnieuwe huurkarts. De training wordt gegeven door het team van KWM Racing uit Nootdorp. In de week voor Grand Prix Zandvoort, op woensdag 25 augustus, vindt er een finalewedstrijd plaats waarbij de kinderen door een jury worden beoordeeld op diverse aspecten die komen kijken bij het coureur worden.

Foto: RTV Focus

Kraamkamer van Formule 1

Nu de Grand Prix in Nederland na 35 jaar weer op de agenda staat, is dat reden genoeg voor eigenaar Christian Snoek om de Formule 1 Summer School te organiseren: ”We wilden deze kart Summerschool speciaal organiseren voor kinderen. Om kinderen niet alleen te leren hoe ze hard moeten rijden, maar bijvoorbeeld ook te kijken naar de zaken naast de baan, zoals omgaan met de pers.” Jeroen van 11 gaat deze lessen volgen om net zo goed te worden als Max Verstappen: ”Hij is mijn grote held.” Voor Dion is dat niet anders. Hij wil net als Max Formule 1-coureur worden. Vader Stefan is heel trots op hem: ”Ik hoop dat hij mede dankzij dit soort evenementen en de kartschool verder kan komen in deze sport, maar ik heb geen illusies.”

Foto: RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button