Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum wint Jo van Marle toernooi

Zwolle – De v.v. Berkum heeft vanavond het jaarlijkse Jo van Marletoernooi gewonnen. In de sporthal van Landstede werd in de finale afgerekend met SVI. CSV ’28 wist beslag te leggen op de derde plaats.

Be Quick ging na de eerste dag aan de leiding. De remise tegen Berkum leek voldoende voor een finaleplek, maar de ploeg leed een verrassende nederlaag tegen Uluspor, dat zich sterk revancheerde voor de slechte eerste dag. Berkum speelde op dag 2 ook veel degelijker dan op dag 1. Het won van zowel SVI als CSV en werd zodoende poulewinnaar met 15 punten. Doordat de wedstrijd tussen CSV en SVI in 0-0 was geëindigd, wist SVI met 13 punten eveneens de finale te bereiken.

CSV, dat een gedreven indruk maakte vanavond, won in de troostfinale van Be Quick met 2-1. In de finale troffen Berkum en SVI elkaar opnieuw. Dat Berkum amper een half uur eerder de onderlinge poulewedstrijd winnend had afgesloten, was absoluut een voordeel. De ploeg uit Ittersum leek er niet echt in te geloven. SVI zag de Berkummers uitlopen naar 5-1 en kwam in de slotfase nog terug naar 5-3. Daarmee wist topfavoriet Berkum het toernooi toch nog winnend af te sluiten. Met de toernooiwinst volgt Berkum WVF op, dat dit jaar ontbrak bij het Jo van Marle.