Nieuws uit ZwolleSportSurvivalrunVoorpagina

In beeld: warme Thor run 2019 voor doorbijters

Zwolle – Voor bikkels en doorbijters! Dat was het parcours in het Park de Wezenlanden zondagochtend voor de deelnemers van de 3e editie van de Thor run. De survivalers liepen individueel of als groep een uitgezet parcours. Voor de allerkleinste survivaltalenten was er de 1 kilometer ini-mini-run.  De iets ouderen  met de nodige sportiviteit, behendigheid en doorzettingsvermogen deden de 3 en 5 kilometers waarbij ze 10 tot 22 hindernissen moesten nemen. Voor de hoogste categorie was er de 9 kilometer. Maar dan moest je wel de apenhang en de swing-over technieken beheersen.

Blauwalg

Vooraf waren er ook waterhindernissen uitgezet in de waterpartijen van het park. Maar omdat er sprake is van blauwalg heeft de organisatie besloten deze hindernissen uit het parcours te halen. Wel gingen de deelnemers door het naast het park gelegen koelwaterkanaal, een zijtak van het Almelose kanaal. Ook sproeiers onderweg zorgden voor de nodige verkoeling.

Tijden

Even voor de beeldvorming: de snelste deelnemer op de 5 kilometer deed er 41 minuten over, de langzaamste 1 uur, 56 minuten. Over 5 kilometer wandelen doet een gemiddelde Nederlander zo’n 6o minuten. Op de 9 kilometer was de snelste tijd 54 minuut en 36 seconden terwijl de langzaamste finishte na bijna 3 uur en 36 minuten lopen. Een hele prestatie!

Back to top button