Nieuws uit ZwolleRadio

In beeld: Top 380 gasten woensdag

Met onder andere een gesprek met burgemeester Peter Snijders

Zwolle – 380 platen in 38 uur, afgewisseld met gasten, nieuws, actualiteiten en liveoptredens. Deze week zendt RTV Focus Zwolle de Top 380 uit. Met meer dan 50 gasten in 5 dagen. We blikken terug én vooruit naar alles wat er in Zwolle speelt. En dat allemaal in de studio in de Stadkamer. Behalve onze vaste presentatoren en redacteuren kom je die week ook gasten tegen uit de Zwolse samenleving, theatermakers, politici, ondernemers, sporters, etc.

Hanneke Poelmans
Hanneke is een vaste columniste van het Radio Focus-programma Studio Stadkamer. Iedere maand verrast zei ons met een prachtige column. Ze durft het daar aan om heel persoonlijke verhalen te vertellen. Hoog tijd om eens wat langer met haar te praten. Ze bracht zelf muziek mee en we keken nog eens terug op haar columns.

Peter Snijders en Rinette van der Vliet
Een jaaroverzicht van 2019 is natuurl;ijk niet compleet z\onder dat de nieuwe burgemeester daarbij aanschuift. Hij deed dat samen met Rinette van der Vliet, de voorzitter van het Openluchtbad. En zoals wel vaker bleken de – toevallig bij elkaar gezette – gasten overeenkomsten te hebben. De burgemeester en de voorzitter kenden elkaar al uit hun tijd in Hardenberg. Én ze waren de middag na de uitzending beide bij een bijeenkomst met Koningin Maximá.  Maar voor die tijd hadden we een heel prettig en openhartig gesprek aan de Focus-tafel.

Wichert aan het Rot, Ditte Verhagen en Roy Terpstra
Wichert aan het Rot had al beloofd langs te komen in deze week. En dat deed hij in hetzelfde uur dat Ditte en Roy aanschoven. Die zijn beide zeer nauw betrokken  – vanuit Wijkboerderij de Klooienberg – bij de Zwolse Schaapskudde. Die is nu even weer in Friesland in het winterverblijf van herder Tjitske. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niets over te vertellen valt. En met Wichert aan tafel heb je sowieso altijd genoeg gespreksonderwerpen. Wichert had nog een hele lijst aan onderwerpen die hij wilde bespreken. Dus hij jkomt in ieder geval weer terug in 2020, net als de schaapskudde.

Wies Dul en Henri van Velzen
Nog zo’n leuke combinatie: Wies Dul van het Zwolse Balletjeshuis en Henri van Velzen kenden elkaar alleen van horen zeggen. Maar dat weerhield hen niet van het ophalen van gezamenlijke herinneringen aan vroeger en praten over hoe Zwolle er nu voor staat., Natuurlijk had Henri ook zijn nieuwe single ‘Oud Café’ meegenomen. Beide gasten zullen we dan ook vast vaker in onze studio terugzien.

Le Bombardon © RTV Focus – Matthijs van Os

Cultuur in de Top 380 met Mariekus, Jeroen van Doornik, Dennie Boxem, Gerard Jan Mijnheer, Nora Kastein en Le Bombardon & William Dogger
De woensdagmiddag werd één groot cultureel feest. Onze eigen cultuurvlogster MariekusGo had een hele rij gasten meegenomen. De nachtburgemeester – die veel meer is dan dat alleen – vertelde uitgebreid over zijn ‘Herman Brood’-passie, Dennie Boxem wil heel graag komend jaar verder met de Zwolse Draak. En Gerard Jan Mijnheer kreeg natuurlijk iedereen aan het dansen, één van zijn passies. Of zou dat toch komen doordat stemmingsorkest Le Bombardon de studio op zijn kop zette. Een dweilorkest was misschien wel de vreemdste – en daarmee ook de leukste? – artiest die deze week langskwam. Ook de aangeschoven wethouder William Dogger bleek een groot fan van deze feestmuziek. Maar het dansen liet hij over aan Mariekus, Gerard Jan en Nora.


 

Gerelateerde artikelen

Back to top button