Nieuws uit ZwolleRadio

In beeld: Top 380 gasten vrijdag

Zwolle – 380 platen in 38 uur, afgewisseld met gasten, nieuws, actualiteiten en liveoptredens. Deze week zendt RTV Focus Zwolle de Top 380 uit. Met meer dan 50 gasten in 5 dagen. We blikken terug én vooruit naar alles wat er in Zwolle speelt. En dat allemaal in de studio in de Stadkamer. Behalve onze vaste presentatoren en redacteuren kom je die week ook gasten tegen uit de Zwolse samenleving, theatermakers, politici, ondernemers, sporters, etc.

Patty Wolthof & Mike Willems
De vrijdag werd één groot feest. En niet alleen door de terugkeer van PVC-Radio , het vermaarde programma dat ooit een maandelijkse kroegentocht maakte door Zwolle, in de Zwolse ‘ether’. De hele dag was het een komen en gaan van gasten, artiesten en presentatoren. De steeds wisselende samenstellingen aan de gesprekstafel leverden vaak verrassende gesprekken op. Dat begon ’s morgens al direct met Patty Wolthof – fractievoorzitter van de PvdA Zwolle –  die werd ‘gekoppeld’ aan Mike Willems, Technisch Directeur van PEC Zwolle. Er bleken eigenlijk best veel overeenkomsten te zijn tussen het besturen van een stad en een het leiden van een BVO.

De hele dag ontvingen we gasten en artiesten aan onze tafel in Studio Stadkamer © RTV Focus – Matthijs van Os

PVC Radio in de Zwolse Top 380
Na Patty en Mike keerde PVC-Radiooooooo terug in het Zwolse omroepland. Dit keer zonder nachtburgemeester  Jeroen van Doornik. Maar vaste ‘sidekicks’ Frank Futselaar én Jan Brink schoven wel aan bij Marieke van Bolderen en Martijn van Hese. Het programma liep ouderwets uit op een -soms -georganiseerde – chaos. Maar ook de wat serieuzere onderwerpen worden in PVC-radio niet geschuwd. Zo schoof Barbel de Groot aan om te vertellen over haar bijzondere ‘slaapzakken-project’ en waren Annemee van de Klundert en Herman Sieben ook gesprekspartners van de PVC-ers. En aan het eind werd Leon Moorman verleid om alvast zijn succesnummer ‘Knooin’ te spelen.

Leon Moorman, Denise Mosterd (Kidsproof) en Bert Dijkink
Leon bleef zitten nadat Martijn en Marieke de microfoon weer teruggaven. En de tafel werd weer ‘aangevuld’met Denise Mosterd van Kidsproof en Bert Dijkink, die naast heel veel andere dingen dit jaar ook nog tijd vond om een stripalbum uit te brengen over de St Lucienacht, de meest bloederige nacht die Zwolle ooit kende.
De helft van de Band Milo (om preciezer te zijn Milo en Max) bleken Leon Moorman heel goed te kennen en speelden zelfs nog een nummer samen.

Milo, Simone Boshove en Hellen Spijkerman
Mooie muziek, een prachtig project van de minder bedeelde Zwollenaren en een ‘gloednieuw’ raadslid voor GroenLinks zorgden in het daaropvolgende uur voor nog een mooi uur radio. Simone was al burgerraadslid maar volgde in september Remko de Paus op. Tafelgenoot Hellen Spijkerman is één van de drijvende krachten achter Kerst Zwolle. Maar liefst 2750 kerstpakketten vonden de afgelopen weken hun weg naar Zwollenaren die het zo goed kunnen gebruiken.

Carlijn Hartlief en Jan Nabers
Als het leuk is dan vliegt de tijd zoals men weet. En de volgende gasten stonden alweer te trappelen. Carlijn verzon zelf een paar jaar geleden een verlichte wandeling door het Engelse Werk. Gewoon omdat ze het een mooi park vond en ze op kerstavond nergens anders kon wandelen. Dat kleine initiatief is nu een paar jaar later uitgegroeid tot één van de leukste evenementen van de kerstvakantie in Zwolle. Misschien wel 3000 mensen lopen ‘derde’ Kerstdag mee. Jan Nabers – fractievoorzitter van het CDA, roemde het initiatief als één van de Peperkorrels / smaakmakers uit de stad die het CDA zo graag in Zwolle ziet. Hij beloofde Carlijn om mee te gaan lopen.

Bas Tietema, Vincent Robijn & Michiel van Willigen
Gasten aan onze tafel kenden elkaar vaak niet van te voren. Toch bleken er ook heel vaak overeenkomsten. In dit uur bleken dat er zelfs twee. Alledrie de gasten zijn gek op fietsen én op verhalen vertellen. Bas – zelf een getalenteerd wielrenner – vond een hele nieuwe vorm. Hij volgde met een videoteam de Tour de France en liet daar een hele andere kant van ‘La Grande Boucle’ zien dan dat je meestal ziet tijdens sportverslagen. De vidoeserie werd een groot succes, sommige aflevering van die serie werden al meer dan 80.000 keer bekeken op Youtube. Verhalen vertellen – en hoe je de jeugd daarbij betrekt – is iets waar Vincent Robijn (directeur HCO en het nieuwe museum Anno) en jeugdwethouder Michiel van Willigen zich ook dagelijks mee bezig houden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button