BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Tijdelijke brug over Ceintuurbaan geplaatst

Foto's ©Peter Denekamp

Zwolle – Vrijdagavond was de Ceintuurbaan geheel afgesloten ter hoogte van de spoorkruising. In opdracht van spoorbeheerder ProRail is er een tijdelijke brug voor het werkverkeer over de Ceintuurbaan gehesen.

Het is de bedoeling dat het spoortraject tussen het station Zwolle en de splitsing bij Herfte (links van de Wythmenerplas) vier afzonderlijke sporen krijgt. Ook zal, ter hoogte van Herfte, een zogenaamde Dive Under worden aangelegd, waardoor treinen elkaar boven- en onderlangs kunnen kruisen. Hierdoor hoeven de treinen voor Leeuwarden/Groningen en Emmen straks niet meer op elkaar te wachten maar kunnen in één keer doorrijden. Een behoorlijke tijdwinst voor de reizigers zodra dit gerealiseerd is. De bouw van de Dive Under start in april.

Om aan- en af te kunnen rijden naar de bouwplaats bij de dive-under heeft de aannemer tijdelijke hulpwegen aangelegd en vrijdagavond de hulpbrug geplaatst. Deze hulpwegen zijn voor ongeveer twee jaar nodig. Ze worden ook gebruikt voor het vervangen van de stalen brug over de Zalnese Wetering en het verdubbelen van de sporen.

Back to top button