Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Stadsfestival vrijdagavond: van Spaghettirellen tot rode minibusjes

Zwolle – Onder een mooie heldere sterrenhemel was het vrijdagavond genieten van mooie momenten op het Stadsfestival in Zwolle. Van het rode minibusje dat door de steegjes van het Broerenkwartier tufte tot mooie muzieksessies in de protestantse kerk. In het Odeon kwamen liefhebber van cabaret aan hun trekken. Maar het Stadsfestival was er ook op bijzondere locaties. Zoals het oude binnenterrein van de Wartsilla fabrieken. Daar stonden de Jonge Honden op de planken met hun Spaghettitrellen. Onder het genot van een bordje spaghetti werd het publiek letterlijk omringd door langsscheurende brommers in de zeer passende ambiance van de oude fabrieksgebouwen. Het deed absoluut recht aan het mooie verhaal over Italiaanse mannen die als gastarbeider in de jaren 50 naar Twente kwamen om te werken in de textielindustrie. Aan de andere kant van de stad, op het Meerminneplein genoten 200 mensen van de buitenfilm Les Misérables, verzorgd door het Fraterhuis.

Het stadsfestival duurt nog tot zondag. Ook vandaag en morgen is er weer een vol programma.

Stadsfestival programma
© RTV Focus – Giulia
© RTV Focus – Giulia
© RTV Focus – Giulia
Spaghettirellen voorstelling De Jonge Honden © RTV Focus
Spaghettirellen voorstelling De Jonge Honden © RTV Focus
© RTV Focus Zwolle – Ilja Holsappel
© RTV Focus – Giulia
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button