Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Open Monumentendag Zwolle

Zwolle – Het was weer een prachtige Open Monumentendag zaterdag, in Zwolle. Dé gelegenheid om eens binnen te kijken bij maar liefst 37 monumenten in en rondom de stad.

Bijzonder dit jaar was zeker de openstelling van het Drostenhuis aan de Melkmarkt. Het van oorsprong 16de-eeuwse pand werd twee jaar geleden zwaar getroffen door brand. Op dit moment wordt het gebouw volledig gerestaureerd, daarom is het extra bijzonder dat het publiek een kijkje kon nemen bij de restauratie. De mannen van aannemer Hanzebouw lieten zien hoe grote monumentale houten constructies werden gerestaureerd en ook kon je een kijkje nemen bij het vergulden van ornamenten en het opzetten van geschilderde houtimitaties door Salet Verbetert.

“Het was een geslaagde dag met veel bezoekers.”, aldus Peter Vader van de organisatie van de Open Monumentendag Zwolle.

 

Het opzetten van geschilderde houtimitaties door Salet Verbetert
Audiotours bij de Grote Kerk
Photobooth van Anno bij het Drostenhuis
Informatiepunt van de Open Monumentendag op de Grote Markt,
Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopneming
Drostenhuis
Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopneming
Hanzebouw vertelde over het restaureren van monumentale houten constructies.
Drostenhuis, één van de kamers die nu wordt gerestaureerd.
Drostenhuis, één van de kamers die nu wordt gerestaureerd.
Er waren kooroptredens in verschillende kerkjes in Zwolle, waaronder een optreden van kinderkoor Konstantijn & Jeugkoor#Voices in de Doopsgezinde kerk in de Wolweverstraat.
De Waalsekerk in de Schoutenstraat heeft een bijzonder leuk poortje aan de zijkant. Deze kerk vind je aan de Schoutenstraat 4 in Zwolle.
De mannen van aannemer Hanzebouw lieten zien hoe grote monumentale houten constructies werden gerestaureerd in het Drostenhuis.
Wies Dul van het Zwolse Balletjeshuis had het vandaag druk met de vele toeristen die voor Open Monumentendag kwamen.
Grote Kerk Zwolle.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button