Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Open dag Dierenasiel Zwolle

Zwolle – Honderden mensen brachten vandaag een bezoek aan het Dierenasiel in Zwolle.  Aan de Graham Bellstraat op bedrijventerrein de Marslanden stonden de deuren open van het asiel dat vandaag open huis hield. Mensen konden kijken hoe het dierenasiel er van binnen uitziet. Maar ook hoe bijvoorbeeld de dierenambulance werkt. Naast het Dierenasiel Zwolle waren ook veel andere dierenwelzijnsorganisaties uit Zwolle aanwezig, waaronder de Dierenvoedselbank, de stadsdierenarts Zwolle en een hondengedragstherapeute.

Nominatie ‘Meest diervriendelijke gemeente van Nederland’

Bert Smit, bestuurder van het Dierenasiel spreekt van een bijzonder succesvolle open dag  van het Dierenasiel Zwolle en haar partners: “Met honderden bezoekers en net zoveel enthousiaste reacties. Zwolle scoort landelijk hoog als dierenwelzijnstad.” Dat laatste blijkt ook uit het feit dat Zwolle in de race is voor de titel ‘Meest diervriendelijke gemeente van Nederland’. Samen met Zwolle zijn nog 9 andere gemeenten genomineerd. Op 10 november a.s. zal Stichting DierenLot tijdens het Landelijke Congres Dierenhulpverlening in de Evenementenhal in Gorinchem bekend maken wie de winnaar is.

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button