Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle-Zuid

In beeld: Oerhollandse blaarkoppen dansend de Schellerwaarden in

Zwolle – Onder toeziend oog van tientallen belangstellenden liet Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB Nederland, zaterdagmiddag een kudde blaarkop koeien los in de Schellerwaarden.

De dieren kwamen schoorvoetend uit de vrachtwagen gelopen nadat Vonhof samen met stadsboer Remco Sluiter de beide kleppen had geopend. Maar toen er één koe over de drempel was volgden er al snel meer. De kudde zette het op een draf richting de Hanzeboog. Meerdere runderen schuwden zelfs een danspasje niet.

Al snel waren de koeien uit het zicht. De aanwezige mensen in de uiterwaarden konden onder leiding van twee A-Rocha-gidsen een verkenningstocht maken door de Scheller- en Oldenelerwaarden. Ook kon er genoten worden van een gratis hapje en drankje in de partytent van Uw Stadsboer.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button