Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Natuurwerkdag 2021 bij Windesheim

Zwolle – Een dicht begroeid stuk griend bij het landgoed van Windesheim was zaterdag het toneel van de natuurwerkdag 2021. Met de takkenschaar en boomzaag in de hand gingen tientallen vrijwilligers aan de slag om de soms wel drie meter hoge wilgentakken te snoeien.

De sfeer zat er goed in! Na een warm welkom rond 9 uur ’s ochtends werden de gereedschappen uit de kar van Landschap Overijssel verdeeld waarna de eerste meters werden gemaakt. Zagen precies op de snede van 2 jaar geleden en dan laten vallen was het devies. En dat lukte aardig. Eerst nog even over een slootje springen en iedereen kon aan de slag. Gelukkig was er rond 10 uur een welverdiende koffie en kreeg de ploeg geweldige ondersteuning van een hele groep kinderen later op de ochtend. Dat werken in de natuur is zo gek nog niet!

Wil je zelf ook de handen uit de mouwen steken in de natuur? Landschap Overijssel heeft volop vrijwilligersklussen.

Vrijwilligerswerk

Dit jaar was de 21e editie van de Natuurwerkdag op vrijdag 5 én zaterdag 6 november. In heel Nederland deden 14.470 deelnemers mee aan meer dan 520 mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. Ook stond de Natuurwerkdag dit jaar in het teken van de jeugd, voor hen worden er aparte klussen georganiseerd op vrijdag 5 november. Bijna 1800 leerlingen van bassischolen in heel Nederland deden mee. Op 119 locaties is er gewerkt aan de leefomgeving van insecten, zo zijn er bollen en bomen geplant en insectenhotels gebouwd. Op 159 plekken in Nederland gingen deelnemers aan de slag voor zoogdieren, op 141 plekken voor reptielen en amfibieën en op 159 plekken voor de leefomgeving van vogels.
Back to top button