Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

In beeld: Mooie 5-4 zege voor SV Zwolle op Apeldoornse Boys

Foto's © Hans Smit

Zwolle – SV Zwolle speelde zondagmiddag op Sportpark de Marslanden de tweede wedstrijd in het bekertoernooi. Het duel tegen de Apeldoornse Boys eindigde in een 5-4 overwinning voor SC Zwolle.

Het werd een spannende wedstrijd. Al in de negende minuut was er de voorsprong voor thuisclub SV Zwolle. Ricardo Kuijer komt goed door aan de linkerkant en schiet de 1-0 binnen. Maar even later toch de gelijkmaker voor de Apeldoornse Boys. Gelijk daarop werkt Ron Stoutmeijer de bal binnen na een fout in de Apeldoornse defensie. SV Zwolle komt op 2-1. Een minuut later is het alweer gelijk. Apeldoornse Boys komt op 2-2. Dan een heerlijke vrije trap van de aanvoerder van de Apeldoornse Boys. Via onderkant lat gaat de bal binnen. Het staat 2-3. En weer twee minuten later is het weer raak voor de Apeldoorners. Na een uitstekende aanval is het 2-4. Ron Stoutmeijer van SV Zwolle werkt de bal uiteindelijk achter de Apeldoornse doelman. Met zijn tweede van de middag komt de stand op 3-4. In de 34e minuut ‘Gekkenhuis!’ Daar is de 4-4. Stoutmeijer omspeelt de keeper en maakt de vierde Zwolse treffer. Het is ook Stoutmeijer die het kwartet vol maakt. Op aangeven van Laurens Jonkman maakt de spits de 5-4. SV Zwolle sluit het bekertoernooi af met een 5-4 zege op de Apeldoornse Boys.