EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Luttekestraat presenteert zich

Foto's: © Peter Denekamp

Zwolle – Het liep goed door in de Luttekestraat deze zaterdag. De ondernemers hadden een modeshow en andere activiteiten georganiseerd om de straat met speciaalzaken in de schijnwerpers te zetten. Na de sluiting van het oude politiebureau  en het schrappen van de bushalte op de Eekwal namen de bezoekersaantallen in de straat af. Dit was niet alleen het gevoel dat bij de ondernemers leefde maar bleek ook uit de harde onderzoekscijfers.

Retail-expert

Via de gemeente kreeg de straat 40.000 euro om een retail-expert in te schakelen voor een betere profilering van de straat. Daarnaast kon met dat geld een actieplan opgesteld worden om weer meer loop  te krijgen. Dat wordt nu gedaan door onder andere de aankleding van de straat, een herbestemming voor het politiebureau, een evenementen programmering en betere routering van de looproutes voor het winkelende publiek.

Samen maken we de stad

Wethouder René de Heer van Economie was vandaag aanwezig bij ‘Luttekestraat presenteert zich’: “Als wethouder binnenstad ben ik ontzettend trots. Op de Melkmarkt heb je grootwinkelbedrijven als Primark en om de hoek de speciaalzaken in de Luttekestraat”. Wijzend naar de toeristen op de terrasjes op het Grote Kerkplein vervolgt de Heer: “Niet wij van Gemeente Zwolle, maar de inwoners, de bezoekers en de ondernemers maken de stad”.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button