Nieuws uit ZwolleSportSurvivalrunVoorpagina

In beeld: Lekker onderdompelen in modder tijdens Zwolse Mudrun

Zwolle – Zaterdag was het op sportpark het Hoge Laar een modderig spektakel. De derde editie van de Zwolse Mudrun vond er plaats. Dat betekende een kans voor jong en oud om zich lekker onder te dompelen in de modder tijdens een sportief evenement. SportService Zwolle organiseert dit samen met een aantal verenigingen.

Als eerste ging de jeugd van start. Daaropvolgend was het tijd voor de Familiy Mudrun, waarbij kinderen samen met hun ouders konden deelnemen. Sportieve voetbalteams, groepen en andere deelnemers konden daarna starten bij de Master Mudrun en de Mudrun voor teams. Zij konden over een parcours van vier tot vijf kilometer heel wat obstakels nemen. Uiteraard tot groot vermaak van het publiek: “En daar hebben ze zelfs nog voor betaald, om zo door de modder te mogen!” grapte een omstander.

Een modderbad was uiteraard niet de enige hindernis die genomen moest worden. Op de atletiekbaan stonden er hordes opgesteld en moest er worden getijgerd. Door autobanden springen, even klimmen over een bouwwerk van de scouting, of stappen door wat zwembadjes: het parcours was lekker afwisselend.

Back to top button